Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türkiye Geçilemez”

15 Temmuz Demokrasi ve

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kent genelinde sabah saatlerinde başladı ve gece saatlerine kadar devam etti. İskele Meydanı’nda gerçekleştirilen anma programında Vali İlhami Aktaş ve Protokol üyeleri yerlerini aldı. Vali Aktaş günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaparak etkinliğin sloganı olan “Türkiye Geçilmez” cümlesine vurguda bulundu.

Programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Süleyman Canpolat, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, siyasi parti temsilcileri ve ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Mehteran gösterisiyle devam etti. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörlerden havaya su sıkılarak katılımcılara gösteri düzenlendi. Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından, 15 Temmuz şehitleri için dua edildi.

Nasıl “Çanakkale Geçilemez” olduysa o gece de “Türkiye Geçilemez” oldu

Ardından Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, bir konuşma yaparak şunları söyledi; “5 yıl önce yine bu saatlerde o kutsal bildiğimiz, çocukluğumuzdan bebekliğimizden beri kutsallığına hiçbir laf söyletmediğimiz, yüzyıllardır varlığıyla gurur duyduğumuz ordumuzun içerisine sızmış olan bir grup terörist, aklını kiraya vermiş, ne yaptığını bilmez olan, bir grup vatan haininin çabasıyla Türkiye bir karanlık devre sokulmaya çalışılmıştır.

Bugün Çanakkale’deyiz “Çanakkale Geçilmez” destanını tüm dünya bilmekte. Ama o gece bu günkü Türkiye’nin olmaması, Türkiye’nin bugünlere gelmemesi, Türkiye’nin bugün coğrafyasında, Türkiye’nin bugün etrafında, Türkiye’nin bugün tüm dünyada söz hakkını elde etmemesi için var güçleriyle çalışan bu çetenin mensupları, aklını kiraya vermiş bu insanlar bizi bir karanlığa sürüklemek istediler. Fakat hesaba katmadıkları bu millet iradesi, liderimiz, Cumhurbaşkanımız sayın Recep tayyip Erdoğan’ın iradesiyle birleşince nasıl “Çanakkale Geçilemez” olduysa o gece de “Türkiye Geçilemez” oldu.

Tankların önlerine yatan insanlarımız gençlerimiz sokakları helikopter ateşlerine F16 ateşlerine dar eden insanlarımız, F16’lara adeta sivrisinek muamelesi yapan insanlarımız bir karanlık devrin başlamasına, Türkiye’nin ayağından derinliklere çekilmesine fırsat vermemiştir.

Bu geçen 5 yılda yaşadığımız, coğrafyamızda gördüğümüz gelişmeler de göstermektedir ki başarılı olsaydılar, bugün Türkiye adeta bir Suriye, adeta bir Libya, adeta bir Irak olacaktı. Ama dünyada sözü olan tüm dünya ülkelerinin liderlerinin artık ne diyor diye düşündüğü, ne diyor diye dönüp baktığı bir Türkiye oldu çok şükür. Bu gün Azerbaycan da bir başarı elde ettiyse bu Türk milleti iki devletiyle 15 Temmuz Hain Darbesine milletimizin sağlam iradesiyle durması sonucundadır. Bizim bizden başka dostumuz olmadığı gibi etrafımızdaki ateş çemberi de her gün yeni düşmanlar oluşturmakta yeni düşmanlar meydana getirmektedir. Gençlerimizin vatandaşlarımızın insanlarımızın bu konuda çok dikkatli olması ve birliğimizin beraberliğimizin korunması noktasında dimdik sımsıkı bir şekilde birbirimize kenetlenmemiz lazım.

“Bambaşka bir ülke, bambaşka bir devletimiz vardır”

Bugün geldiğimiz noktada İHA’larıyla, SİHA’larıyla hava gücüyle, deniz gücüyle, kara gücüyle bambaşka bir ülke, bambaşka bir devletimiz vardır. Gerçekten şu son 5 yılda içimizden temizlediğimiz, gerek sermayesiyle temizlediğimiz, gerek askeri elbisesiyle temizlediğimiz, gerek idari mekanizmalardan temizlediğimiz bu teröristlerden kurtulduğumuz andan itibaren Türkiye askeri gücünde, siyasi gücünde ticari gücünde hem teknik olarak hem insani, beşeri gücünde çok büyük bir mukavemet, ilerleme kaydetmiştir. Bunu her gün televizyonda, haberlerde, sosyal medyada hepimiz görmekteyiz, yaşamaktayız.

“Türkiye yurtdışında birçok ülkeye İHA’lar SİHA’lar ihraç etmektedir”

5-6 yıl değerinde bir İHA’sı SİHA’sı olmayan Türkiye yurtdışında birçok ülkeye İHA’lar SİHA’lar ihraç etmektedir. Bunların sayesinde de bugün geldiğimiz noktada başta PKK Terör Örgütü olmak üzere, DEAŞ’ı FETÖ’sü hepsi yerle bir edilmiş, Türkiye’nin geçilmez olduğu mesajı içteki dıştaki tüm aklını kiraya vermiş olan kendini bilmezlere en sert biçimde gösterilmiş, gösterilmeye de devam edecektir. Hiç kimsenin gücü bu 15 Temmuz’u 251 şehidimizi binlerce gazimizi yetim kalan çocuklarımızı, dul kalan kadınlarımızı, gözü yaşlı annelerimizi, babalarımızı ve bir ülkenin kendi milletine kurşun sıkabileceğinin acısını bizlere unutturamayacaktır. Unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar şehitlerimizi yad ediyorum gazilerimize sağlık diliyorum. Hepinizin Demokrasi Ve Milli Birlik Gününü kutluyor en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Vali Aktaş’ın konuşmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması meydanda kurulan dev ekran vasıtasıyla katılımcılarla buluştu. Aynı anda Dünya Bilek Güreşi Şampiyonu, Milli sporcu Ümit Burunlular, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Yürüyüşü’nü başlattı.

Etkinlikler, öğrenciler tarafından şiir okunması, 15 Temmuz Belgeseli Gösterimi, milli sporculara Vali İlhami Aktaş tarafından hediye takdimi ve Çanakkale Türk Tasavvuf Musikisi Korosu İlahi ve Kaside programı ile devam etti. Program gece yarısı sela okunmasıyla son buldu.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech