Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayram öncesi denetimler artırıldı

Çanakkale İl Tarım Ve

Çanakkale İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü, İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlıkları ile koordinasyon sağlayarak duyarlı hayvan sevklerinin kontrollerini sıkılaştırdı.

Konu ile ilgili olarak Çanakkale İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Kurban Bayramı öncesi ülkemiz genelinde yetiştirilen kurbanlık hayvanların hayvan satış yerlerine sevki 05.07.2021 tarihi İtibari ile başlamıştır. Kurban Bayramı öncesi oluşan yoğun hayvan hareketleri nedeni ile hayvan hastalıklarının yayılma riski bulunmaktadır. Bu nedenle kurbanlık olarak sevk edilecek büyükbaş ve küçükbaş hayvanların hayvan sağlığı açısından belli kriterleri yerine getirmeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda; İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve Belediye Başkanlıkları ile koordinasyon sağlanarak il müdürlüğü personellerimiz tarafından yol kontrolleri ile Lapseki İskelesi, Çardak İskelesi veya diğer sahil kesimi geçişlerinin gemi geçiş noktalarında kontroller sıkılaştırılmış olup yol kontrollerinde belgesiz (veteriner sağlık raporu, pasaport, nakil belgesi), kulak küpesi olmayan hayvanlar ve hayvan refahı açısından canlı hayvan nakil araçları yönünden kontrol edilmektedir

Trakya’nın Şap Hastalığından Aşılı Arilik Statüsünün sürdürülebilmesi için 20.07.2021 tarihinde idrak edilecek Kurban Bayramı öncesi ve tüm Kurban Bayramı’nı kapsayacak süre içerisinde, Trakya’ya yapılacak duyarlı hayvan sevklerinin kontrollerinin 2020/06 ve 2021/04 sayılı Genelgeler çerçevesinde yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Özlem Kavuklu

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech