Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Vedat Yılmaz tekrar başkan

HAK-İŞ Konfederasyonu HİZMET-İŞ Sendikası Çanakkale Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 13 Temmuz’da saat 10.00’da Kolin Otelde gerçekleştirildi. Genel Kurulda yapılan seçimde tek aday geçtiğimiz dönem de Şube Başkanlığı görevini yürüten Vedat Yılmaz oldu. Vedat Yılmaz tekrar Şube Başkanlığına seçilirken, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri ise Davut Aydın ve Fatih Mehmet Onat oldu.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı genel kurula; HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Çetin, Hizmet-İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Manisa Şube Başkanı Turan Karafil, Trakya Şube Başkanımız Aykut Aktemur, Bursa Şube Başkanı Mustafa Yavuz,  Öz Sağlık-İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Emre Promet, Öz Sağlık-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Elif Sağlam, Sendika Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, HAK-İŞ’e bağlı Sendikaların Çanakkale İl Başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının Çanakkale Temsilcileri, Çanakkale Şube delegeleri katıldı.

Genel Kurul, Hizmet-İş Sendikası Teşkilatlanmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir’in divan başkanlığında yapıldı.

“Zorlu bir süreçten geçtik”

Çanakkale Şubesi Genel Kurulu’nun yapılmasına kadar geçen 6 yıllık süreçte Çanakkale’de zorlu bir sürecin yaşandığını söyleyen Genel Başkan Mahmut Arslan; “Bu uzun, yorucu, yıpratıcı ama aynı zamanda onurlu ve haysiyetli mücadelenin bugün şube kurulması aşamasına gelecek kadar bazı belediyelerimizde örgütlenmiş olmamız, bazı KİT’lerde örgütlülüğümüzü devam ettirmiş olmamız şube başkanımızın ve ekibinin büyük bir başarısıdır. Kendilerine bu başarılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“İlk örgütlülüğümüz Biga Belediyesinde”

HİZMET-İŞ Sendikası olarak Çanakkale’de ilk örgütlülüğü Biga Belediyesinde gerçekleştirdiklerini dile getiren Arslan, “İlk örgütlülüğümüzü gerçekleştirdiğimiz Biga Belediyesi başta olmak üzere, Evreşe, Ezine, Geyikli, Gümüşçay, Lapseki, Terzialan, Umurbey, Eceabat Belediyeleri’nde örgütlüyüz” dedi.

“Çanakkale’de destan yazdık”

Bayramiç Belediyesi’nin sendikanın 2019 yılında mücadelesinin önemli kilometre taşlarından birisi olduğunu dile getiren Arslan, “Bayramiç Belediyesindeki zihniyet, seçimi alır almaz ilk iş işçilerimizi sendikamızdan koparmak olmuştu. Buna direnen arkadaşlarımız işlerinden atıldılar. Bu arkadaşlarımızın mücadelesini kendi mücadelemiz görüyoruz. Arkadaşlarımızın başarısını kendi başarımız olarak görüyoruz. Yılmadan, usanmadan her türlü tehdide ve baskıya boyun eğmeden arkadaşlarımızın davalarını kazandık. Arkadaşlarımızın bir bölümü işe başlatıldılar. Bu mücadelenin sonucunda Çanakkale Bayramiç Belediyesi’nde bir destan yazdık. Arkadaşlarımız bu mücadeleyi destanlaştırdılar. Çanakkale’den gür bir ses yükselterek bu sesi bütün Türkiye’ye ulaştırdılar. Bayramiç Belediyesi’nde onurlu bir mücadele veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

“Üyelerimiz baskı ve tehdit altında”

Seçimden sonra bir kısım CHP ve HDP’li Belediyelerin HAK-İŞ’e ve HAK-İŞ’e bağlı sendikalara yönelik yaptıkları baskı, haksızlık, adaletsizlik ve mobbinglerin hala devam ettiğini belirten Arslan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütün birimlerinde üyelerimiz her gün baskı ve tehdit altındalar. Üyelerimizi sendikamızdan koparmak için mücadele ediyorlar” diye konuştu.

“HAK-İŞ’i HAK-İŞ yapan milletimizin kendisi olmak”

Arslan, “HAK-İŞ olarak her türlü teröre karşı milletimizin, devletimizin yanında, ülkemizin birlik ve beraberliğinin yanında mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. HAK-İŞ’i HAK-İŞ yapan en önemli değerlerden birisi de milletimizin ta kendisi olmaktır. Tarih boyu yürüyüşümüzün bize kazandırdığı müktesebatımız, tarihi değerlerimiz, inançlarımız, kültürümüz, medeniyetimizin bütün unsurlarını sendikal hareketin içerisine dahil etmek ve modern sendikal kültürden de yararlanarak yeni bir sendikal anlayış inşa etme çalışmamızı devam ettireceğiz” sözlerine yer verdi.

Özdemir, “HAK-İŞ ile çalışmak bir ayrıcalıktır”

Şehit kanları ile sulanmış, ülkemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren zaferlerin kazanıldığı topraklarda Genel Kurul yapmanın gurur verici olduğunu söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Halil Özdemir, “Çanakkale her türlü övgüye değer bir şehir. Bu şehirde şube genel kurulu yapmak bizim için bir onur kaynağı. Genel Kurulumuz Çanakkale yakışan şekilde gerçekleşiyor. Amacımız Çanakkale de ki tüm emekçileri HAK-İŞ çatısı altında toplamak. HAK-İŞ ile çalışmak bir ayrıcalıktır. HAK-İŞ’in olduğu yerde birlik olur, kardeşlik olur, huzur olur. HAK-İŞ’in kurulduğundan beri amacı tektir; emekçilere hizmet etmektir. Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Genel Kurulda Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Çanakkale Şube Başkanı Vedat Yılmaz, Bayramiç Belediyesi’nden işten çıkarılan sendika üyesi İsmail Can da birer konuşma gerçekleştirdi.

Şube Başkanlığına Vedat Yılmaz seçildi

Genel Kurulda yapılan seçim sonucu Çanakkale Şube Başkanlığına Vedat Yılmaz seçilirken, Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Davut Aydın ve Fatih Mehmet Onat seçildi.

Ş. Ezgi Tuncel

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech