Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Evler ateş pahası

Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği

Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Çanakkale’deki emlak fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulundu. Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara; “Pandemiden sonra inşaatların maliyetleri arttı, hem de insanlar pandemi nedeniyle büyük şehirlerden küçük yerlere akın etti. Buralardan yer almaya başladılar bu da fiyatları çok arttırdı. Geçen sene bu fiyatlar neredeyse yarı yarıyaydı diyebiliriz” dedi.

Çanakkale Emlakçılar Dayanışma Derneği Başkanı Lütfi Dara; “Piyasa öyle allak bullak ki, 2+1, 32 senelik 70 metrekare bir daire 240 bin liraya satılıyor. Yeni ev fiyatları çok yüksek, bu ev yeni olsa fiyatı 400 bin lira olurdu. Kiralık ev konusunda piyasa çok durgun çünkü yaklaşık 1 senedir kiraya ev vermiyorum. Kiralarında çok yükseldiğini duruyorum ama satılık ev fiyatları çok daha fazla yükseldi.

“Geçen sene bu fiyatlar neredeyse yarı yarıyaydı diyebiliriz”

Pandemiden sonra inşaatların maliyetleri arttı, hem de insanlar pandemi nedeniyle büyük şehirlerden küçük yerlere akın etti. Buralardan yer almaya başladılar bu da fiyatları çok arttırdı. Şu anda 3+1 ortalama bir daire 650-700 binden aşağı değil. Yerine, büyüklüğüne, güzelliğine göre 750- 850 bine hatta 1 milyona kadar çıkabiliyor. Üstelik bunlar deniz kenarı değil aralardaki daireler. Geçen sene bu fiyatlar neredeyse yarı yarıyaydı diyebiliriz. Bu sene çok yükseldi.

Kiralık evlerde ise öğrencilerin gelmemesi kiraya verdiğimiz daire sayısının azalmasında büyük etken oldu. Kiralık daire fiyatlarında da artış görüyoruz.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech