Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Bayram Öncesi 10 Yol Tavsiyesi

  • Yola uykusuz ve yorgun çıkmayın. Yolculuk öncesi dinlenmiş olun.
  • Alkol aldıktan sonra araç kullanmayın.( gittiğiniz yerde aldığınız alkolü bitirin)
  • Uzun yolculuklarda 2 saat arayla 15’er dakika mola vererek, dinlenin. Günde 9 saatten fazla araç kullanılmaması tavsiye ediliyor.
  • Yakın ya da uzak, şehir içinde ya da şehir dışında tüm yolculuklar sırasında önde ya da arkada oturan tüm yolcular, emniyet kemeri kullanmalıdır. Emniyet kemeri çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntıyı azaltarak vücudun en güçlü noktalarına yöneltir ve çarpma anında koltuktan fırlamayı engeller. Araçlardaki emniyet kemerleri yetişkinlerin ölçülerine göre dizayn edilmiştir. Çocuklar, arka koltukta bile olsalar emniyet kemeri ile değil, çocuk koltuğu ile seyahat etmelidir. Tüm çocuklar, boyları 140 santimetreye ulaşıncaya kadar, arka koltukta ve uygun çocuk koltuğunda seyahat etmelidir.
  • Araç kullanırken, cep telefonu kullanmak gibi dikkatinizi dağıtan davranışlardan kaçının. Araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak, alkollü araç kullanmaktan daha riskli olabilmektedir.
  • Yasal hız sınırlarına uyun. Trafik kurallarını ihlal etmeyin. Saatte 30 kilometre ile çarpılan yayanın yaşama şansı yüzde 95, saatte 60 kilometre ile çarpılan yayanın yaşama şansı yüzde 15’tir. Saatte 120 kilometre hızla giden bir otomobilin, ‘zeminin kuru, yolun sorunsuz, lastikler ve frenlerin mükemmel olması halinde’ emniyetle durabileceği mesafe yaklaşık 120 metredir. Aynı şartlarda saatte 90 kilometre hızla giden bir araç ise 72 metrede emniyetle durur. İki mesafe arasındaki fark yaklaşık yarım futbol sahası kadardır. Bu fark, hayatınızı değiştirebilir.
  • Uzun bir yolculuktan önce, mutlaka motor yağınızı kontrol edin. Servis geçmişinizi de kontrol etmeniz iyi olur. Yağ değiştirmeye yakınsanız seyahate gitmeden önce değiştirmeniz daha sağlıklı sonuç verir.
  • Lastiklerdeki eksik ya da fazla hava basıncı ile aracın emniyetle durabilme mesafesi uzar. Yanlış hava basıncı, aracın yere tutunma yeteneğini zayıflatır, virajlar daha tehlikeli hale gelir.
  • Akü sorunları yılın herhangi bir zamanındaki ana arıza nedenlerinden biridir. Sizi yarı yolda bırakmadan eski, yorgun bir aküyü değiştirin. Ayrıca elektrikli radyatör soğutma fanının motor ısındığında çalıştığından da emin olun. Bunu arabayı rölantide çalıştırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Eğer uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, yeterince yakıtınızın olduğundan emin olun ve ideal olarak da sonraki benzin istasyonunun nerede olabileceğini bilemediğiniz otobana çıkmadan önce yakıtı doldurun.

 

Trafik kazaları dünya genelinde 9. ölüm sebebi
Her yıl dünyada 1,2 milyon kişi trafik kazalarında yaşamını kaybederken, 50 milyon kişi de yaralanıyor. Bu rakamlar saatte 158 kişi ve her 3 dakikada 1 çocuğun hayatını kaybettiğini gösteriyor. Türkiye’de ise kamu kaynaklı bilgilere göre trafik kazaları sonucunda her yıl küçük ölçekli bir ilçe nüfusu kadar insan hayatını kaybediyor; orta büyüklükte bir il nüfusu kadar insan da yaralanıyor ve sakatlanıyor. Son 10 yılda Türkiye karayollarındaki standartların iyileştirilmesine bağlı olarak ölümlü-yaralanmalı trafik kazası adedi ve yaralı sayısında artış olmasına rağmen, can kayıplarının azaldığı görülüyor.

Yine her yıl Türkiye’nin milli servetinin %1,5’a yakın kısmının yok olmasına sebebiyet veren trafik kazaları, sadece neden olduğu can kayıpları ve sakatlıklarla değil; ülkemize verdiği ekonomik zararla da büyük bir sorun teşkil etmeye devam ediyor. Günümüzde trafik kazalarının dünya genelinde 9. ölüm sebebi olduğunu açıklayan Dünya Sağlık Örgütü (WHO), trafik güvenliği konusunda gerekli önlemler alınmadığı takdirde trafik kazalarının %65 artış göstererek 3. ölüm sebebi haline gelmesinin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekiyor

Kalın sağlıcakla . iyi bayramlar diliyorum.

EYYYYYYYY KOVALAKUS

Prada Eski Amerikan ve Hot-Rod Arabalarından Esinlendi. Eşine çok görme al kadın sevinsin…

Gucci Fiat 500 giydirdi ,Trussardi güzeller güzeli Maserati Grand Turisumo’yu daha stil sahibi yaptı. Şimdi Prada ilişkiyi tersine taşımış. O eski Amerikanları 2013 ilk bahar yaz modasına uyarladı .Hatta 1950 lerin Amerikan arabalarının arka stop lambaları ve abartılı kuyrukları, kromları ve hot-rod alevlerini cesur hanımların ayaklarına giydirecek. Bu ayakkabı ve sandaletler kaç paradır bilemiyorum. Ama  ucuz olmayacağını sanıyorum. Çünkü o Prada.

GÜLMECE

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech