Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vekil Ceylan’dan Bakan’a Gelibolu Hatırlatması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Tarım ve Orman Bakanı’na Gelibolu Orman Yangını’nı ve söz verilen yardımın yüzde 14’ünün yapıldığını hatırlattı.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Gelibolu Yarımadası’nda geçtiğimiz yaz meydana gelen orman yangınında zarar gören tarım alanları için iktidarın “Tarımsal hasarları karşılamak için fon tahsis edeceğiz” şeklindeki açıklamasını hatırlatarak, “Aradan geçen bir yıla rağmen köylülerimizin zararlarının sadece yüzde 14’ünün karşılandığını öğrendik. Tarım Bakanı’na sözlerine hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

CEYLAN: 80’İN ÜZERİNDE ÇİFTÇİ ZARARLARININ TAZMİN EDİLMESİNİ BEKLİYOR

Milletvekili Özgür Ceylan, geçtiğimiz yıl Gelibolu’nun Ilgardere ile Eceabat’ın Kumköy ve Yalova köylerindeki tarım alanlarına da zarar veren orman yangınını Meclis Gündemine taşıdı. Ceylan, orman yangınında 500 hektar çam ormanı ile tarım alanlarının da zarar gördüğünü belirterek, “Bu yangından ötürü mağdur olan çiftçilerimizin tarım sigortasının olup olmadığına bakılmaksızın zararlarının karşılanması için kanun teklifi de vermiştik” diye konuştu.

Özgür Ceylan, yangın sonrası AKP Çanakkale Milletvekilleri ile yangın bölgesini ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘Yangın tarım alanlarını da etkilemiş durumda. Tarımsal hasarları karşılamak için fon tahsis edeceğiz’ şeklinde vaatte bulunduğunu belirterek, “Ancak aradan geçen bir yıla rağmen köylülerimizin zararlarının sadece yüzde 14’ünün karşılandığını öğrendik” dedi. Ceylan, köylerdeki üreticilerin ancak yüzde 10’unun TARSİM’li  olduğunu ve onlara dahi ödemelerinin yapılmadığını belirterek, “80’in üzerindeki çiftçi bir yıldır zararlarının devlet tarafından tazmin edilmesini bekliyor. Buradan iktidar yetkililerine sözlerini hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

 Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech