Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Banu Kapıkıran

Mükemmel yaratıldık

Evrenin içinde her varlığın bir olma nedeni var. En küçükten en büyüğe kadar hepsi bu eko sisteme bağlı ve faydalı. Mükemmel yaratılmış dediğimiz insanoğlu neden bu kadar acı ve üzgün deneyimlerle sınanıyor. Bu bir isyan değil bir anlama çabası aslında. Bunca yılda geldiğim nokta şu; bir bütünün parçası olduğumu anlayıp bu sisteme uyumla yaşamaya başlarsam acıyı dengede karşılayabilirim.

Hepimiz ışığı etrafa saçacak güçte ve mükemmel yaratıldık aslında. Ancak tüm öğretilerimiz bu ışığın etrafına bir perde çekmek için kurgulanmış. Dışarıda keyif verecek her şey bizi besliyor gibi gözüksede çoğu zaman beslediği egomuzdur. Hep en iyiyi isteyerek verilen mücadele bu perdeyi daha da kalınlaştırır. Oysa daha iyi zaten başlangıç noktasında bize verilmiştir. Kendinizi yalnız hissettiğinizde etrafınıza bir bakın size ne tür dersler var. Evrenin hiç bir mesajı tesadüf değildir. Sizi heyecanlandıran konuların her biri bir mesajla gelir. Bu mesajları alabildiğinizde gerçekten yaşamak ne demek anlayacaksınız. Gelen mesajları anlayabilmek için kendinizi farkındalık yolunda eğitin. Farkındalık yolunda yürürken pek çok bilgi, öğreti ve felsefe ile karşılaşacaksınız. Tüm öğretilere saygı ve sevgi mesafesinde yaklaşın. Herkesin bir bildiği var unutmayın. Herkesi dinlemek, öğretilerini anlamak mümkün. Ancak tüm deneyimleri almak mümkün değil. Sadece sizin alabilecekleriniz hayatınıza girmek için hazır ama diğerleri için yol arkadaşlarına ihtiyacınız olacak. Deneyimlerine eşlik edeceğiniz kişiler olduğu gibi sadece dinleyerek hayatınıza deneyim katacağınız kişilerde olacaktır. Alın onları da yolunuza katın ve devam edin. Tüm bilgileri alıp harmanlayın. Yolunuza en yakın hissettiğiniz öğretilerle kata kata hayat yolunda yürüyün. Bir şeye ait olmak gerekecekse bu tamamen kendinize olmalı. Biz bu dünyaya yalnız geldik ve öyle gideceğiz. Hayatınızda bulunan herkes birer eşlikçi ve size paralel bir hayat yaşıyor. Sadece bazıları daha yakın bazıları daha uzak mesafede. Bilerek yaşarsanız beklentiniz azalır ve hayat kolaylaşır.

Bunun yolu önce yalnız kaldığınız anlarda, meditasyonlarınızda, ibadet anlarınızda içinize dönmektir.

İçine döndüğünde asıl mucizeyi tadarsın. Çünkü o zamanın ve mekanın olmadığı bir yerdedir. Hayat seni zorladığında, zihnin durmadığında, yalnız kaldığını düşündüğünde, başkalarının cevaplarını kendi içinde verdiğinde, dur ve kapat gözlerini. Sadece o anda olan sesleri dinle. Etrafında hızla geçen arabayı, sokak satıcısını, durmadan çocuğun seslenen anneyi, kuş seslerini duy. O sırada duyduğun  her şey seni o ana bağlar. Anda kalma deneyimi ise pratik edildikçe içine dönmenin ilk adımıdır. Anda kalmayı başardın diyelim.

İkinci adım yargılamadan yol almaktır. Her şey bu dünya deneyiminde başınıza gelebilir. En çok da hızlıca hüküm verdikleriniz. Bana olmaz dedikleriniz teker teker gerçekleşir. Herkes kendi yolunda ve kendi davranışlarından sorumlu. Başkalarının seçimlerini kendilerine bırakın. Siz oradan gelecek deneyimi alın ve yolunuza devam edin.

Hepiniz mükemmel yaratıldınız. İçinize dönerek nasıl deneyim alacağınızı ve huzuru nasıl deneyimleyeceğinizi zaten biliyorsunuz. Bekletmeyin yaşayın.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech