Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ret/Kabul Bilmecesi

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ve Avukat Mehmet Altın’ın ortak oldukları arazinin Eko Turizm ruhsatı için İl Genel Meclisine başvurulmuştu. Merkeze bağlı Ulupınar köyünde bulunan ve içerisinde çok sayıda çam fıstığı ağacı bulunan arazinin ruhsatı tepkilerin odağı olmuştu.

İlk gündeme geldiğinde kabul edilen ruhsat verilmesi kararına daha sonra itiraz edilmişti. CHP’li üyelerin çoğunlukta olduğu İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından verilen itirazların reddi kararı ile bugün yeniden İl Genel Meclisi’nin gündemine getirildi. Komisyon tarafından belirlenen itirazların reddi kararı ise mecliste karmaşaya neden oldu. İtirazların reddinin reddi tutanaklara geçerken, CHP’li üyeler, AK Parti’li Şener Akçay’ın kabul oyunun sayılmadığını ve raporun ret değil kabul edildiğini söyledi. Öte yandan Başkan Önder’in Akçay’ı değil, MHP’li Enver Koç’un oyunu saymadığı görüldü.

 

1 OY FARKLA KARAR DEĞİŞTİ

Temmuz ayı son oturumunda gerçekleştirilen komisyon oylamasında, 16 meclis üyesi evet oyu, 17 üye hayır oyu, 1 üye ise çekimser oy kullandı. Reddedilen komisyon kararı da itirazların reddini içermesinden dolayı reddin reddi gerçekleşti olarak tutanaklara geçti. İmar kararlarında grup kararı alınmayan CHP’de, Ömer Ar’ın çekimser oy kullandığı CHP Çan Meclis Üyesi Erdal Güler’in de reddettiği, AK Parti’li Şener Akçay’ın da kabul ettiğinin görüldüğü  gündem maddesinde 1 oy farkla ret kararı çıktı.

AK Parti’li Şener Akçay’ın grubunun kararına aykırı olarak kabul ettiği, CHP’li Erdal Güler’in grubunun kararına aykırı olarak reddettiği, MHP’li Enver Koç’un AK Parti’ye değil CHP’ye destek vererek kabul ettiği ve CHP’li Ömer Ar’ın çekimser kaldığı rapor, mecliste kısa süreli tartışmaya neden oldu. Red mi kabul mü bilmecesi sürüyor… CHP’lilerin konu ile ilgili açıklama ve tutanağa itiraz etmesi bekleniyor.

Ezgi Tuncel – Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech