Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Sağlık Personelinin Her Zaman Yanındayım”

Pandemi sürecinde sahada aktif

Pandemi sürecinde sahada aktif olarak rol alması nedeniyle sağlık personelinin de hastaların da sıkıntılarına hakim olarak göreve gelen İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, gazetemizin tüm sorularını samimiyetle yanıtladı. Çanakkale’deki ilçe hastanelerinin birçoğunda doktorluk yapan çiçeği burnunda müdür, sahayı çok bildiğini vurgulayarak sağlık personelinin her zaman yanında olacağını, her sorununu çözmek için elinden geçeni yapacağının sözünü verdi. Hastanelerin sorunlarına hakim bir doktorun idareci olması, liyakatin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Baştürk, üç hafta önce İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’dan boşalan makama atandı. 1985 Adapazarı doğumlu olan Baştürk, Ege Üniversitesi’nde tıp eğitimini tamamladıktan sonra uzmanlığını Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yaptı. Çanakkale’de Üroloji Uzmanı olarak toplamda  10 yıl Biga, Lapseki, Ezine devlet hastanelerinde görev yapan Baştürk, Biga’nın ardından İl Sağlık Müdürü olarak yeni görevine atandı.

Yoğun bir dönemde başladığını ancak Çanakkale’de uzun süredir yaptığı görevler neticesinde sahayı iyi bildiği için elinden geleni yapacağını kaydeden Baştürk, “Hastanemizi tanıyorum. Sağlık personeli arkadaşlarıma ve hastalarımıza daha faydalı olabilmek için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.

“HASTALIKTAN MİNİMUM ZARARLA ÇIKMAK ÖNCELİĞİMİZ OLMALI”

Çanakkale’nin pandemi ile sınavını ve son durumunu sorduğumuz Müdür Baştürk, “Pandemi anlamında Çanakkale olarak rahatladık diyebilmek için erken çünkü önümüzdeki süreçte, şu anki durumu kontrol altında tutmamız gerekiyor. Hem işleyiş hem hastanemizin rahatı açısından hem de Kovid dışında hastaların tedavisinin engellenmemesi açısından bu hastalığı kontrolümüz altında tutmamız lazım. Kısa dönemde sıfırlamayı beklemiyoruz tabii ama en azından bizim kontrolümüz altında olan vatandaşlarımız ile personellerimizin maske-mesafe-temizlik ve özellikle aşıya olan ilgisini artırarak bu hastalıktan minimum zararla çıkmamız en önemli önceliğimiz olmalı.”

“ÇANAKKALE’MİZ AŞIYA ÇOK SAHİP ÇIKTI”

Aşı konusunda Çanakkale’nin duyarlılığı için minnettar olduğunu kaydeden Baştürk, “Gurur duyduğumuz bir veri. Çanakkale’miz gerçekten aşıya çok sahip çıktı. Çok iyi karşıladı. Belli yaş gruplarında daha fazlasını beklesek de ben Çanakkale halkından aşıya sahip çıkmaya devam etmesini bekliyorum. Çünkü bu aşı hem kendimize hem de çevremize karşı sorumluluğumuz. Aşıdan sonra fayda ettiğini, sahada birebir gören bir hekim olarak aşıya daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini düşünüyorum. Diğer illere de örnek olmamız gerektiğini düşünüyorum. Gün be gün değişiklik olmakla birlikte, ilk 3’teki yerimizi hep koruyoruz. Bunun daha da artarak sürmesini bekliyorum çünkü bu aşı ile birlikte bizim bu hastalıktan minimum zararla çıkmamız gerçekleşecek. İlaçların etkinliği ile birlikte aşıdan başka da bir silahımız da çok gözükmüyor. Kendi sağlığımız için mesafemize, temasa dikkat ederek bu süreci geçirmeye çalışacağız.

“ELİNE İĞNE BATAN HEMŞİRENİN ACISINI İÇİMDE HİSSEDECEĞİM”

Sahada uzun süre aktif görev aldıktan sonra yetkili biri olarak hayallerini ve yapmak istediklerini sorduğumuz Baştürk, ilk olarak sağlık personelinin her zaman yanında olacağını hissettirmek olduğunu kaydetti:

“1,5 yıllık Kovid sürecinin de etkisiyle, sahada görev yapan arkadaşların yanında olmak istiyorum. İdarenin de müdürlüğün de her zaman her ihtiyaçlarına koşacağını bilmelerini istiyorum. İlk hedefim bunu hissettirebilmek. İdare de çalışanın her zaman yanında olduğunu bilmeli. Bunu kalpten söylüyorum; Eline iğne batan hemşirenin acısını içimde hissedeceğim. Sorun yaşayan bir arkadaşımızın çektiği derdi çözmek için elimden geleni yapacağım. Bunu sahaya hissettirebilmek en önemli önceliğim olacak. Daha sonrası kendi kendine gelir diye düşünüyorum.”

Eylem Gözeldere – Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech