Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tunahan Ünsal

Düğün Piyasası

Kimilerine göre hayatının en mutlu günü kimilerine göre ise hayatının en büyük kaosu olan düğünler tam anlamıyla bir endüstrinin işleyen çarkı. A’dan Z’ye her şeyin düşünülmesi gereken organizasyonlar için harcanan paralar kimi zaman insanları, düğün sonrası yıllarca ödenecek borçlara yönlendiriyor. Düğün kredisi adı altında, insanların en mutlu günleri, o günün sonrasında en büyük borçlarına dönüşüyor.

Damatlık fiyatları ortalama Bin, 2 bin 500 TL arasında değişirken, gelinlikler tamamen uçsuz bucaksız ayrı bir dünya. Çanakkale’de gelinlikler ortalama 4 bin TL ile 7 bin TL arasında değişiyor. Ben yemekli bir düğün yapacağın diyen birisi, 500 kişiyi de davet ettiğinde 30 bin TL’yi gözden çıkartmak zorunda kalıyor. Beyaz eşyalar 15 bin TL tutarken, ciddi anlamda ev paraların bulma telaşı ise harcanan yanında bir de zaman harcayacağınız anlamına geliyor.

Çanakkale’de 2+1 daire bulmak mucizeye dönüşürken, ev kiraları ise bin TL ile orta yollu seçimlerde bin 500 TL arasında değişiyor. Vermiş olduğum örnekler lüksten uzak ve orta sınıf bir ailenin çocuğunun, kendi imkanları ile gerçekleştireceği organizasyonlarda başına gelebilecek durumlar.

Herkesi memnun etme ya da edememe durumu ise kişinin çelik gibi bir psikolojiye sahip olması gerekliliği doğuruyor. Davetiye dağıtımından, seçilen düğün yerinden, yapılacak olan organizasyonlardan, her bölgenin kendine has geleneklerinden her şeyi gözden geçirmek yorucu olurken, bazen de keyife dönüşebiliyor.

Düğünler bir toplumun kültürel düzeyini ve geleneklerini görebileceğimiz nadide etkinliklerden birisidir. Dünyayı gezen insanların öncelik verdiği konuların başında o bölgenin bir düğününü görmek gelir. İran’a bir gezi yaptığınızda ve o geziyi kültürel bir geziye dönüştürseniz, belki de ilk görmek isteyeceğiniz şey düğün olabilir.

Damat nasıl olur, damat nasıl hazırlanır, gelinin yapması gerekenler nelerdir? Düğünler hangi akışa göre ve ne şekilde ilerler? Aile büyükleri ve ailenin küçükleri organizasyonlarda ne derece görev alırlar ve sorumluluk üstlenirler.

Sezon açıldı ve telaşe başladı. Herkese mutluluklar.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech