Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ahmet Akoğuz

Kıymet Bilmek

Virüs salgınının dünyayı sarması, sağlığımızı kaybetmekle neler kaybedeceğimizi ortaya çıkardı. Her evde sağlık problemleriyle uğraşan insanlar vardı “çektiğimi bir ben bilirim” diyorlardı.Dünya çapın da aynı virüsten milyarlarca insan etkilenince artık herkes bu derdi biliyor. Bilim insanları olağan işlerini bırakıp sadece bu virüsün yayılmasını önlemeye odaklandılar ve tarihin en hızlı aşı geliştirmelerine imza attılar. Tedarik etmek bizim gibi aşısını henüz geliştirememiş ülkeler için uzun sürse de artık ülkemizde 18 yaş üstü tüm vatandaşların aşılanmasına başlandı. İşte bu elimize geçen fırsatın “kıymetini bilmek” gerekiyor. Artık eski günlere tam olarak dönemeyeceğiz ama yanımıza yaklaşan her insandan şüphelenmeden sokaklarda, okulda, iş yerlerinde gezebilme imkanı görülüyor.

Bu salgının ülkemizde durdurulmasında da aşılarını zaman geçirmeden olan gençlere görev düşüyor. Biliyorsunuz ülke nüfusunun büyük bölümü gençlerden oluşuyor. Gençler iş yerlerinde sosyal alanlarda aktif yaşam sürüyorlar. Gençler spor yapıyor, eğlence mekanlarını ve  konserleri dolduruyorlar. Onlardan yeni beklentimiz aşılarını olmak için aşı merkezlerini de doldurmaları. Esasında gençlerin eve kapandığı durumu hep birlikte yaşadık. Alışveriş merkezleri, müzikli mekanlar, spor tesisleri, okullar kapanınca ekonomi altüst oldu. Kısıtlı sermayesi olan birçok ticaret insanı iflas etti. Tekrar bu duruma düşmemek için tüm gençleri aşı olmaya ikna etmek vatandaşlık görevimiz olmalı. Bu yaz aşılamadaki elde edilen başarı, sonbaharda ve kışın olabilecek yeni virüs ataklarına dirençli olmamızı sağlayacak. Üniversite öğrencilerinin okullarına gelmesine bağlı olarak ekonominin döndüğü kentler var. Bir yıl daha öğrencilerin gelmemesi daha çok iflasların yaşanmasına sebep olacaktır.

Yaşanılan bunca zorluğa karşın hala pandemi öncesi alışkanlıklarını sürdüren insanlar görmek üzücü. Uzun süre yemek için hiçbir mekana girmediğim için ilk deneyimlerimde şok yaşamadım desem yalan olur. Unutmuşuz mekanların aceleye getirerek yaptıkları müşteri değil ciro amaçlı davranışları. Yaşanılan kötü zamanlardan ders alabilseler, kapıdan giren her insanın kıymetini bilirlerdi. İnşallah sadece ben yanlış mekanlara girmişimdir. Ama genç bir öğrenci olan oğlum ve arkadaşları yemek için gittikleri yerde sadece küçük oldukları için yaşadıklarını anlatınca tekrar gidilmeyecek mekanlar listesini baştan yazmak gerektiğini anladım. Tekrarlamak istiyorum “kıymet bilmek” geleceğimiz için çok önemli. Ayağımıza kadar gelen aşının da, tekrar gelmesini istediğimiz müşterilerin de kıymetini bileceğiz.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech