Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Handan Şen

Erkek cinselliği

Cinsellik, erkeklerin dünyasında anneleriyle kurdukları ilişkiler kadar derin anlamı olan bir konudur. Erkeğin cinselliğe, cinsel ilişkiye bakışını anlamak, annesiyle kurduğu ilişkiyi anlamak kadar zordur. Cinsellik erkek için sadece bedensel bir işlev değildir. Hatta cinselliğin bedensel yönünün önemi – boşalma – erkek için çok arka sıralardadır. Cinsellik erkeklerde küçük yaşlardan itibaren pohpohlanır, bu davranışlar nedeniyle kendine güven duygusuyla yakından ilişkili bir özelliktir. Erkek cinsel kimliğinin, sürekli vurgulanması geçmiş medeniyetlerin mirasıdır.

Erkek çocuğa sahip olmanın getirdiği güçlülük duygusu, onun aynı zamanda cinsellikle ilgili yönüne  de  gönderme yapılmasına neden olur. Kadın cinselliği ne kadar bastırılmışsa, erkek cinselliği bir o kadar açığa çıkartılmış, abartılmıştır. Kadın cinsel organları her anlamda bastırmaya uğrarken, durum erkekte tam tersidir. Kadının tüm bedeni cinsel olarak değer bulup kapatılırken, erkekte her şey açıktadır. “Aç oğlum pipini, göster amcalara.” cümlesi geçmişte kalmışsa da bu anlayışın izleri halen bizimle yaşamaktadır. Sünnet törenlerindeki abartılar böyle olduğunun göstergesidir. Bu davranışlar erkeğe, sahip olduğu cinselliğin ne kadar önemli olduğunu ve ondan ne kadar çok şey beklettiğini hissettirir.

Önemsediğimiz şeyler, aynı zamanda en zayıf, en kırılgan olduğumuz yererdir. Bu nedenle  cinsellik erkek  için,  kendini çok üstün, çok güçlü hissettiği yer olmasına karşın – kadına göre-, aynı zamanda en zayıf yeridir de… Erkekler diğer erkeklerden üstün olmanın, bir erkek olarak hem erkek hem de kadınlar tarafından kabul edilmenin önemli unsurlarından birinin, cinsellikle ilgili iktidar olduğunu düşünür. Erkek cinselliğine yüklenen aşırı anlam, erkekle ilgilidir. Kadınların, erkeklerde önceledikleri şey değildir cinsellik. Ancak erkekler için, durum böyle değildir. Erkekler kadını cinselliğinde kendi kişisel eksikliklerini, özgüven sorunlarını halletmeye çalışırlar. İlk gece yaşanan sıkıntıların nedeni de budur.

Doğduğu andan itibaren cinsel kimliğiyle öne çıkar erkek, ilk gecede bir anlamda kendini ispatlama davranışlarına girer ancak karşısında, cinsellikten korkan, hatta bunu isteyip isteyemeyeceğinin bile farkında olmayan biriyle karşı karşıya kalır. Erkek bu duruma içerler, alınganlık gösterip kadının davranışının kendine ait duygularından kaynaklandığını düşünür. Kendini kurmaya başlar. Kadın onun yetersiz bulmaktadır, sevmemektedir, beğenmemektedir.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech