Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Türkiye’de 4. oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, aşılama ile ilgili il bazında istatistikler paylaşıldı. Aşılama oranı en yüksek olan 10 ilimizin yer aldığı tabloda, Çanakkale aşılama oranı olarak 4.sırada yer aldı. Çanakkale’nin aşılama oranı rakamsal olarak yüzde 67,31 olarak belirtilirken, Çanakkalelilerin aşıya karşı önyargı göstermeden, aşılarını olduğu görüldü.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından, aşılama oranları ile ilgili istatistik paylaşıldı. Bakanlık tarafından yapılan bilgilendirmede, illerin aşılama oranları birbirleri ile kıyaslandı.

Aşılanma oranı en yüksek olan 10 il arasında Çanakkale’de yer aldı. Aşılama oranı en yüksek ile Edirne olurken, Edirne’yi sırasıyla Amasya, Eskişehir ve Çanakkale takip etti. Çanakkale birçok şehri geride bırakarak, 10 il arasında dördüncü oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, “Aşı sırası gelip, en az 1 doz aşı yaptıranların oranı yükseliyor. Salgın hastalıkları kontrol altına alabilmenin en etkili yolu dün olduğu gibi bugün de aşıdır. Sağlığınız için siz de kolları sıvayın” dedi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech