Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Köyler için biçilmiş kaftan”

Dün İl Tarım Ve

Dün İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nde zirai ilaç ambalaj atıklarının doğaya bırakılmasını önlemek maksadıyla Merkez İlçe köylerine konteyner dağıtımı yapıldı. Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya ve Taşlıtarla Köyü Muhtarı Selahattin Kocaman proje ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya konuşmasında daha önce projenin hayata geçirildiği yerlerdeki değişikliğe vurgu yaparken Taşlıtarla Köyü Muhtarı Selahattin Kocaman ise uygulamanın köyler için ideal olduğunu ifade etti.

“Bayramiç Barajı’nda ciddi bir fark görüldü”

Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya; “Burada yapılmış projenin öncesi var.2017-2018 yıllarından önce Bayramiç Bölgesi’nde Bayramiç Barajına çevre köylerinden sıkıntılı atıklar geliyordu. Bu da çevreye ciddi şekilde etkisi olan bir şeydi. Bunun farkına varıldı ve 2018 yılında Bayramiç Barajı’yla ilgili bir çalışma yapıldı. Çalışmanın öncesinde ve sonrasında Bayramiç Barajı’nda ciddi bir fark görüldü. Bir görsel fark var, bir de doğa ve canlıların korunmasıyla ilgili bir fark oluştu.

Yaşadığımız coğrafya bize önceki nesillerden temiz bir şekilde ve geçici süreliğine miras olarak bırakılmış bir coğrafya. Biz de bizden sonraki nesillere coğrafyamızı kirletmeden miras olarak bırakmakla yükümlüyüz. Bu yüzden bu yönde yapılan çalışmalar çok kıymetli, çok önemli. Bu çalışmayı çok değerli buluyoruz. İnşallah bu konteynerleri alan arkadaşlarda köylerinde projeyi iyi yönetirler de en azından bu ilaç atıklarından bölgemizi korumuş oluruz.” dedi.

“Köyler için biçilmiş kaftan”

Öte yandan Taşlıtarla Köyü Muhtarı Selahattin Kocaman; Bu atık ilaç kutuları için çok ideal bir buluş çünkü köylerde her çeşmenin başında 10-15 tane boş ilaç kutusu vardır. Bunu dile getirenlere çok teşekkür ederim. Köyler için biçilmiş kaftan. Büyük köylerde daha fazla atık oluyor. Bizim köy 35-40 hanelik bir köy ama bizim de köyümüzde bu atıklar çıkıyor. Bu ilaçlar mahsule atıyor, kutularını toplamaları çok güzel olmuş.” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech