Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

“İlkokul, anaokul konteynerde Sağlık Ocağı ortada yok”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan Ayvacık’ta 2017 yılında meydana gelen deprem sonrası, hak sahibi depremzedelerin bir kısmına hâlâ konutlarının teslim edilmediğini ifade ederken, “İmar planında yer almasına ve aradan geçen 4 yıla rağmen ilkokul, anaokulu konteynerde, cami inşasına başlanmamış sağlık ocağı hiç yok” diye konuştu.

Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada 2017 yılında Çanakkale Ayvacık ilçesinde meydana gelen depremleri hatırlattı. Özgür Ceylan depremin özellikle kırsal kesimde etkili olduğunu belirterek, “Çanakkale AFAD ekipleri depremin olduğu tarihte bölgede otuz altı yerleşim yerinde toplam bin yetmiş bir konut, yüz otuz dört ahır ve on iş yerinin yıkık ve ağır hasarlı olduğunu tespit etmişti” dedi. Özgür Ceylan Ayvacık ilçesinin güney batısında bulunan ve depremde sağlık ocağı, ilkokul ve anaokulu ağır hasar gören ve kullanılamaz hale gelen Yukarıköy’ün nüfusunun 1985 yılından bu yana sürekli artış gösterdiğini kaydederek, “Evleri yıkılan depremzedeler için yapılacağı ifade edilen konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi, bir kısmı ise henüz teslim edilemedi” diye konuştu.

“Eksik bırakılan sosyal donatılar ne zaman tamamlanacaktır?”

Konteynerlerde çıkan yangınlarda Tabaklar ve Beştaş köylerinde iki yurttaşımızın vefat ettiğini kaydeden Özgür Ceylan, “Yukarıköy imar planında yer almasına rağmen aradan geçen dört yıla rağmen hâlâ ilkokul, anaokulu, sağlık ocağı ve cami inşasına başlanamamıştır. Çevre köylerdeki çocuklar da burada hâlâ konteyner okulda eğitim görüyor” dedi. Depremzedelerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten Özgür Ceylan, “Eksik bırakılan sosyal donatılar ne zaman tamamlanacaktır?” diye sordu.

Haber Merkezi

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech