Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Müsilajda Patinaj Çekiyoruz

Çevre ve Şehircilik İl

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda Marmara Belediyeler Birliği’nin katılımları ile önceki gün müsilaja karşı koordinasyon toplantısı yapıldı. Mart ayında görülen ve temizlik çalışmalarına Haziran ayında başlanan müsilaj sorunu ile ilgili, yetkililerin bu güne kadar yaptıkları kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Kamuoyu adına ilgililere ve yetkililer  soruyoruz;

İlgili müdürlük tarafından Çanakkale bölgesinde bulunan üretim tesislerini bu olayın başlaması tarihinden itibaren denetleme yapılmış mıdır?

Denetlediyse ne gibi bulgulara rastlanmıştır? Arıtması olup da çalıştırılmayan tesis var mıdır? Bu tesisler hakkında işlem yapılmış veya rapor tutulmuş mudur?

Müsilaj sorununu ilk günden beri kamuoyuna aralıksız aktaran ve bilgilendiren basın temsilcilerinin davet edilmediği bu önemli toplantıda kritik bir noktaya parmak basan Biga Belediye Başkan Yardımcısı’nın sorduğu gibi 22 maddelik eylem planının dışında bir çalışma var mıdır?

Çanakkale Valiliği ile ÇOMÜ işbirliğinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü koordinasyonunda, geçtiğimiz gün müsilaja karşı koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, akademisyenler ve STK temsilcileri katıldı.

Gerçekleşen toplantıda, müsilaj ile mücadele eylem planı ile ilgili, müsilajın balıkçılığa etkileri ile ilgili, çevreye etkisi ile ilgili akademisyenler tarafından sunumlar yapıldı.

Akademisyenler geç kalındığını belirtti mi?

Toplantının sonunda, soru-cevap bölümüne geçilirken, akademisyenlerin Mart ayında Çanakkale’de görülen müsilaja karşı, harekete geçmek için geç kalındığını ifade ettikleri öğrenildi. 22 maddelik eylem planına rağmen, deniz temizliği konusunda yeterli düzeyde olunmadığı ve mücadele yöntemlerinin kısır olduğunun dillendirildiği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından koordine edilen toplantı sonrasında kamuoyu yararına soruyoruz.

Denetimler yapıldı mı?

Basının davet edilmediği toplantıda, Biga Belediye Başkan Yardımcısı ile protokol arasında tartışma geçti mi? Müsilaj olayının patlak verdiği günden bu yana, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından cezai işlemlerin uygulanıp uygulanmadığı merak konusu oldu.

Çanakkale halkının, merak ettiklerini yetkililere ve ilgililere kamuoyu adına soruyoruz.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech