Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Güncel

Bu izni kim nasıl verdi?

Türkiye’nin cennet köşelerinden birisi olan Bozcaada’da bulunan Habbele Koyu’nda, iş makineleri yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürüyorlar. Koyda devam eden çalışmalara, vatandaşlar tepki gösterdiler. Bozcaada Forum Katılımcıları tarafından yapılan basın açıklamasında, “4 senedir hiçbir izni olmadan iş makineleriyle yaptığı doğa tahribatı” ifadeleri kullanılırken, ada sakinleri bakir koyda “Özel Beach Club’lara” zemin hazırlanacağı endişesi taşıyorlar. Cennet köşesi Habbele Koyu’nda ise böyle bir izni kimin ve nasıl verdiği tartışma konusu oldu.

Bozcaada’da bulunan Habbele Koyu’nda iş makinelerinin çalışmaları devam ediyor. Koyda, yoğun bir çalışma yaşanırken, ada sakinleri ise oluşan manzaraya tepki gösterdiler. Edinilen bilgiye göre Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden izin alındığı iddia edilirken, koydaki iş makinelerinin çalışmaları hızlı bir şekilde yürütülüyor.

Çalışmalar neticesinde koyda görüntü tamamen değişirken, ada sakinleri “Bozcaada özgün kimliğini kaybetmiştir” tepkisini gösterdiler. 3 senedir mekanlara verilen işletme ruhsatlarından, imar konularına kadar birçok konunun tartışmalı bir şekilde gündeme geldiği Bozcaada, yıllardır konuşulmaya devam ediyor.

“Proje ile kılıfına uydurulmuştur”

Bozcaada Forum Katılımcıları tarafından, Habbele Koyu’nda yapılan basın açıklamasında, Bozcaada’nın eşsiz Habbele Koyu’nda bir işletmenin dört senedir hiçbir izni olmadan iş makineleriyle yaptığı doğa tahribatı, bu sene sonradan “binaların denize kaydığı” gerekçesiyle mevzuata ne kadar uygun olduğu bilinmeyen bir proje ile kılıfına uydurulmuştur.

“Akıl almaz doğa tahribatı”

Bu süreçte konuya ilgi göstermeyen ve sorumluluklarını yerine getirmeyen yerel yönetim, Bozcaada Forum’un süreç boyunca kesintisiz devam eden uyarılarına sessiz kalmıştır.  Bu sene ise, projenin uygulanması sırasında ortaya çıkan akıl almaz doğa tahribatının denetimini dahi yerine getirmemiştir.

“Oyalama ve yanlış bilgilendirme yoluna girmiştir”

Vatandaşlar tarafından proje alanı dışına da iş makineleriyle müdahalenin yapıldığı ortaya konulmuş ve yerel yönetim göreve çağrılmıştır. Süreç boyunca sorumluluklarını yerine getirmeyen yerel yönetim benzer bir anlayışla vatandaşları oyalama ve yanlış bilgilendirme yoluna girmiştir.

“Özel beach club’lara zemin hazırlayacağı endişesi taşımaktayız”

İşletmenin denize kaydığı gerekçesiyle yapılan “gabion duvar” bölge ekosisteminde geri dönüşü olmayan tahribata yol açmıştır. Forum katılımcıları olarak, yapılan bu projenin emsal teşkil ederek aynı koyda ve adanın farklı bölgelerinde yeni tahribatlara yol açacağı ve günü birlik turizm tesisi söylemi altında hızla “özel beach club”lara zemin hazırlayacağı endişesini taşımaktayız.

“Bozcaada özgün kimliğini kaybetmiş”

Vahşi turizm ile büyük bir değişim içine giren Bozcaada, sakinlerinin çoğunluğunun bilgisi dışında yapılmakta olan, birçok konuyu kapsayan yeni plan, proje ve uygulamalarla maalesef özgün kimliğini kaybetmiş, sıradan, birbirinin benzeri “turizm destinasyonları”dan bir diğerine dönüştürülmek istenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech