Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kır çiçeği soldu

Çanakkale siyasetinde özellikle Doğru

Çanakkale siyasetinde özellikle Doğru Yol’da siyaset yaptığı dönemlerde “Kır Çiceği” olarak lakap takılan Tülay Ömercioğlu, AK Parti’de yükseliş döneminden, gerileme dönemine girdi. Ömercioğlu, son yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçiminin tek kaybedeni oldu. 52 köy muhtarının ve 6 İl Genel Meclis Üyesi ile İl Genel Sekreteri Abdullah Köklü’nün oy kullandığı seçimde, adaylardan AK Parti İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay 48, CHP İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Gürses 29 oy alarak kazanan isimler oldu.

Köylere Hizmet Götürme Birliği encümen seçimleri geçtiğimiz gün İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapıldı. 2 muhtar, 2 meclis üyesi ve İl Özel İdare Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Abdullah Köklü’den oluşan birliğin encümeni olabilmek için 8 seçmen yarıştı.

Meclis üyelerinden AK Partili Şener Akçay ve Tülay Ömercioğlu ile CHP’li İsmail Gürses aday oldular.

Muhtarlardan ise Akçapınar Köyü Muhtarı Ömer Kaya, Yağcı Köyü Muhtarı Hüdaver Çevik, Saraycık Köyü Muhtarı Muammer Öğüden, Halileli Köyü Muhtarı Erdinç Gökbayrak ve Civler Köyü Muhtarı Kazım Topal aday oldular.

52 muhtar, 6 İl Genel Meclisi Üyesi (3 AK Partili-3 CHP’li) ve İl Genel Sekreteri Abdullah Köklü’nün oy kullandığı seçimin kaybedeni AK Partili Tülay Ömercioğlu oldu. Şener Akçay’ın 48 oy aldığı seçimde, İsmail Gürses ise 29 oy aldı.

Muhtarlardan ise Ömer Kaya 37 oy, Kazım Topal 19 oy, Hüdaver Çevik 18 oy, Muammer Öğüden 17 oy ve Erdinç Gökbayrak 9 oy aldılar.

Oluşan tabloya göre yeni encümen üyeleri Şener Akçay, İsmail Gürses, Ömer Kaya ve Kazım Topal oldu.

Geçtiğimiz sene gerçekleşen seçimde ise İsmail Gürses 39, Tülay Ömercioğlu 34, Şener Akçay ise 31 oy almıştı. O seçim sonuçlarına göre İsmail Gürses ve Tülay Ömercioğlu seçimin galipleri olurken, bu sene Tülay Ömercioğlu’nun muhtarlardan çizik yemesi üzerine, Şener Akçay’ın oylarını bir hayli arttırdığı görüldü.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech