Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale için vizyoner 3 proje

Pandemi sürecinde, kent ekonomisi

Pandemi sürecinde, kent ekonomisi ağır yara alan Çanakkale’de, çözüm yolları düşünülmeye ve çıkış yolu aranmaya devam ediliyor. Çanakkale Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Evren Yalçın, Çanakkale için farklı 3 proje önerisinde bulundu. Birbirinden farklı kulvarda değerlendirilen 3 projenin hayata geçmesi halinde, Çanakkale’nin marka değerinin yükseleceği belirtildi. Pandemi yaralarının sarılması için hayata geçirilebilecek projeleri, Yalçın gazetemize bir bir anlattı.

Pandemi sürecinde uygulanan kısıtlamalar, öğrencilerin memleketlerine dönmesi, borçların artması, icra takiplerinin artması ve kapanan işletmeler neticesinde, Çanakkale ekonomisi derin bir yara aldı. Çanakkale Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Evren Yalçın, pandeminin yaralarının sarılabilmesi ve kent ekonomisin canlanması için önerilerde bulundu.

Yalçın, gazetemize yapmış olduğu açıklamalarda, 3 öneri üzerinde durdu. Bu öneriler, “Gıda Bankası, Abi Şehir ve Film Platosu” oldu. Özellikle abi şehir fikrinin üzerinde duran Yalçın, gerek ekonomik anlaşmalarla gerekse turizm anlaşmaları ile Çanakkale’nin marka değeri yükselecektir dedi.

“Çanakkale için Gıda Bankası fikri bir hayli önemlidir”

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Evren Yalçın, “Çanakkale için ilk önerimiz Gıda Bankası’nın kurulması. Gıda Bankası’nın kurulmasındaki avantajlar arasında, ihracat fazlası ürünlerin veya paketleme hatası olan ürünlerin, ihtiyacı olan ailelere ya da kişilere ücretsiz olarak dağıtılması var. Burada en önemli mesele sadece yardım değil, bu ürünleri üreten üretici, kendi beyannamesinden düşerek, KDV’den düşebiliyor. Bu yüzden zarar etmemiş oluyor. Aksi takdirde hem KDV’sini ödeyecek hem de ürününü geri yollayacak.

“Kent ekonomisini canlandırmak için bir Abi Şehir’e ihtiyaç vardır”

Çanakkale’nin kent ekonomisi, öğrencinin olmaması ve turizmin pandemiden dolayı sekteye uğraması sonucunda yara almıştır. Kent ekonomisini canlandırmak için bir kadeş şehir ihtiyacı vardır. Aslında abi şehir ihtiyacı vardır. Özellikle Avrupa’da bulunan, çok sayıda Türk’ün yaşadığı şehirlerin tespit edilip, Çanakkale için bir turizm anlaşması yapabilmektir. Örneğin Münih’ten her yıl, 50 bin kişinin Çanakkale şehitliklerini, Truva’yı, Assos’u, Kazdağları’nı görebilmeleri ve para harcaması sağlanarak, kent ekonomisine katkı sağlayabiliriz.

“Abi şehirler ile ihracat anlaşmaları yapılarak, Çanakkale ürünleri değer kazanacaktır”

Bu kentlerin, ihracat şansı var. Çanakkale’de yetiştirilen ürünlerin bu kentlere ihracatını sağlayabiliriz. Bu kentlerde özellikle Çanakkale ürünlerinin tanıtılarak, kent ekonomisine destek sağlanması hedeflenmelidir.

“Çanakkale’de bir film platosu kurulabilir”

Bir diğer önerimiz ise bir film platosu fikri. Çanakkale’de bir film platosu kurulabilir. Yaklaşık 25 bin dönüm arazide, teknik altyapılar oluştuğu takdirde, film platosu kurulabiliyor. Truva filmi Malta’da, Yeni Zelanda’da çekildi. Filmde yer alan Truva atı, şu anda kordon boyunda dünyanın dikkatini çekiyor. Film platoları turizmin içine dahil edilebiliyor. Çanakkale’de Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü var. Grafik bölümleri var. Dinamik bir şekilde öğrencilerde sürecin içerisine girebilirler ve üreten ve sistemli bir çark oluşmuş olacaktır.

Bütün bunları yaparken de aynı anda pandemi sürecinin sona erdiği bir süreç yaşarsak, Çanakkale çok hızlı bir şekilde pandemi yaralarını saracaktır” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech