Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Onlar bizim umut ışığımız”

Robot tasarlama ve yenilikçi

Robot tasarlama ve yenilikçi proje geliştirme yarışmasında bölge şampiyonu olan öğrencileri Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ağırladı. Lapseki Plevne Ortaokulu adına şampiyonluk alan öğrencilerin her zaman yanlarında olduğunu ifade ederek tebrik etti.

“Second World Robotik Takımı” bu yıl 17.si düzenlenen, Bilim Kahramanları Buluşuyor FIRST LEGO League Challenge turnuvası kapsamında dünyada yaklaşık 100 ülkenin katılım gösterdiği, Türkiye de ise 45 ilden 300 takımın yer aldığı robot tasarlama ve yenilikçi proje geliştirme yarışmasında Şampiyonluk elde eden öğrenciler  Duygu Emine Tekin, Ela Birol, Umay Acar, Ecrin Amaç, Mahmut Eray Kartal, Amine Ravza Özcan, Hazal Gelen, Mustafa Alp Onat, Nisa Naz Urel İbrahim Efe Kılıçarslan oldu.

“Ulusal finalde de Çanakkale ve Lapseki’yi temsil etmeye hak kazandık”

“Second World Robotik Takımı” koçluğunu yapan Plevne Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Yaşar Bozdemir, “Salgın şartlarında çok zor olsa da gerekli önlemleri alarak kimi zaman yüz yüze, kimi zamanda online olarak çalışmaları yürüttük ve bu başarıyı elde etmek için takım olarak çok çalıştık ve hafta sonu yapılacak olan ulusal finalde de Çanakkale ve Lapseki’yi en güzel şekilde temsil etmeye hak kazandık; yurt dışında yapılacak olan uluslararası finallere katılarak dünya şampiyonu olmak istiyoruz” dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz öğrencilerle sohbet ederek; “Öğrencilerimizi bu üstün gayret ve başarılarından ötürü kutluyorum, özellikle Covid 19 salgını ve pandemi döneminde elde ettikleri bu başarılar bizim nezdimizde çok kıymetlidir. Her daim kendilerinin yanlarında olacağız ve onları desteklemeye devam edeceğiz çünkü onlar bizim geleceğimiz, umut ışığımız.” dedi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech