Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin artık gönüllü aşevi var

Müge Anlı ve Dostları

Müge Anlı ve Dostları Mobil Aşevi, Çanakkale’de vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Çanakkale Kızılay’a tahsis edilen mobil aşevi dün İskele Meydanı’ndaydı. Gönüllü Mehmet Şahin tarafından yemekler hazırlanırken, bir seferde 300 kişiye yemek ikramında bulunulabiliyor.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde görülen Müge Anlı ve Dostları Aşevi, Çanakkale’de de bulunuyor. Çanakkale Kızılay’ına tahsis edilen araç, tavanında bulunan güneş enerjisi panelleri ile kendi elektriğini kendisini üretiyor. Araçta bulunan jeneratör ile araç bağımsız bir şekilde gıda üretebiliyor.

Araç içerisinde yemeklerle bizzat ilgilenen gönüllü Mehmet Şahin ise bir seferde, elindeki malzeme ile 300 kişiye yemek çıkabildiğini belirtti. Tamamen gönüllülük esasına göre çalışılan araç, özellikle afet ve ilk yardım gereken, organize hareket edilmesi gereken günlerde ve olaylarda önem teşkil ediyor.

Geçtiğimiz gün İskele Meydanı’nda yer alan araçta yapılan yemekler, vatandaşlara ikram edildi.

Müge Anlı tarafından toplanan bağışlarla temin edilen aşevleri birçok ilde bulunuyor. 27 şehirde hizmet veren 33 aşevine geçtiğimiz günlerde 4 aşevi daha eklendi. Şu anda toplamda 37 mobil aşevi bulunurken, bu araçlardan bir tanesi de Çanakkale için tahsis edildi.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech