Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale Belediyesi İyi Parti’ye Geçti

Parti programı dolayısıyla bugün

Parti programı dolayısıyla bugün kentten ayrılacak olan Cumhuriyet Halk Parti’li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, makamını İyi Parti’li Meclis Üyesi Didem Güner’e bıraktı. Başkan Gökhan’ın vekilliği ittifak ortağının grup başkanvekiline bırakması, “aradaki buzların eridiği” mesajının genel merkezlere gönderilmesi olarak değerlendirildi.

CHP’li Başkan Ülgür Gökhan, her fırsatta dile getirdiği kadın belediye başkanı isteğini seçimden önce gerçekleştirmiş oldu. İttifak ortağı İyi Parti’nin Çanakkale Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Başkanvekili Didem Güner’e bugün itibariyle birkaç günlüğüne makamını bırakan Başkan Gökhan’ın, hem bir kadın üyeye hem de kendi partisinden başka bir partiliye makamını emanet etmesi dikkat çekti.

“İTTİFAK BOZULDU” SÖYLENTİLERİNE NİSPET

Genel merkezler düzeyinde ittifak sürerken bazı CHP’li ve İyi Parti’li belediyelerde ittifak ortakları tarafından zaman zaman muhalefetle karşılaşan başkanlar, sorunlarını genel merkezlere yansıtmadan çözme yoluna gitmeyi tercih ediyor. Başkan Gökhan da belediye meclisinde İyi Parti’li üyelerin muhalefeti ile karşılaşan başkanlardan biri… 2019 yerel seçimlerinde İyi Parti teşkilatının ve tabanının desteğini alan ve yüzde 61’lik oyla güven tazeleyen CHP’li Başkan Ülgür Gökhan ile İyi Parti’lilerin arası zamanla gerildi. Tartışmaların kamuoyu önünde yapılması, hem kent gündeminde hem de ülke gündeminde yer tutarak “ittifak bozuldu” söylentilerine neden olmuştu.

Son dönemde İyi Parti’liler ile sorunlarını gideren Başkan Gökhan’ın, stratejik bir hamle yaparak Güner’e makamını bırakması hem parti tabanlarına hem de genel merkezlerine hiçbir sorunlarının kalmadığının ve meclisteki gerginliğin de sona erdiğinin mesajını vermiş oldu.

GÜNER: “GERÇEKTEN ÇOK GURURLANDIM”

Dün makamındaki ilk gününde misafirlerini ağırlayan Güner, gazetemize konuştu: “Benim için de ani ve beklenmedik bir durum oldu. Genelde şehirden ayrıldığında CHP’li üyelere bırakırdı. Ancak bu çok ince bir davranış oldu. İttifakımız genelde de yerelde de devam ediyor. her iki partinin de birbirine çok anlamlı çok güzel destekleri var. Tabii bunun yereldeki yansıması, Çanakkale uzun zamandır böyle bir ittifak görmediği için biz de bunu yerelde yaşatmaya çalışıyoruz. Onun için mümkün olduğunca zaten ortak fikirlerimiz, ortak projelerimiz, desteğimiz oluyor birbirimize… Yine de çok ince bir davranış. Sonuçta CHP’li meclis üyesi arkadaşlarımız da var. Onlara da vekaletler kalıyor. Bizler için de onur verici elbette. Hem de bu desteğin devamı anlamında da çok güzel. Şahsım adına vekaletin bir kadına bırakıldığı için çok onore oldum. Rebiye Hanım da yıllardır liyakatla başkan yardımcılığını götürüyor. Bilge Hanım da aynı şekilde dönem dönem kendisine (vekalet) bırakılan. Bizimki sadece bir başka partiye ve kadına bırakıldığı için ve o ilk de benim olduğu için ben çok mutluyum gerçekten çok gururlandım. Ülgür Başkan gibi bir başkandan almak da, o güveni vermiş olmak da beni çok gururlandırdı. Hem partim adına hem şahsım adına çok güzel oldu. İnşallah bundan sonra yine birlik ve beraberlik içinde… Ne yapılıyorsa Çanakkale için elbette. Ülgür Başkan da yıllardır onun için uğraştı. Bu çıtanın altına düşmemek şartıyla, hep üstüne bir şeyler koyarak zamanı geldiğinde niye olmasın.”

“ÖNEMLİ OLAN ORTAK AKIL ÇIKARMAK”

Mecliste, İyi Parti Grubu ile başkan Ülgür Gökhan’ın zaman zaman gerilmesine rağmen başkan vekilliğini bırakmasını sorduğumuz Güner, arada farklı görüşlerde olunsa da önemli olanın ortak akıl çıkarmak olduğunu belirtti.

Güner, “Genelde böyle bir ittifak varken yerelde bunu hep destekliyoruz. İçte herkes aynı fikirde olmak zorunda değil. Bütün görüşleri, her zaman birbirimizi desteklemek zorunda değiliz. İttifakın amacı; her iki tarafın doğrusunu bulup ortak akıl çıkarmaktır. Biz küçük ortak gibi değiliz.

Şu an İyi Parti’ye çok büyük bir teveccüh var. Biz son iki haftadır esnaf ziyareti de yapıyoruz. Çarşıyı ve bütün esnafları geziyoruz. Dolayısıyla hem halktan çok büyük bir teveccüh var hem de siyasi arenada da Sayın Meral Hanım’ın güzel bir yeri var. Bir rüzgar arkamızda… Onun için biz de yerelde bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Tabii ki fikir ayrılıkları oluyor. Önemli olan buradan kırgınlık, dargınlık, küskünlük değil ortak akıl çıkarmaktır. O da bu şekilde çıkıyor ancak.”

GÜNER’DEN SİYASET YAPAN KADINLARA ÖNERİ

“Kadınların siyasette temsiliyeti önemli… Çanakkaleli olduğum için de bir yerde iyi oluyor. Çanakkale’nin dışa dönük yüzü oluyorsunuz.  Kadınlar siyasette ve her yerde bence çok aktif olmalı. Ancak aktif olmalı dediğimizle olmuyor. Maalesef alınıyor sadece, verilmiyor. Onun için hiçbir kadın, gelsinler de bana da şunu teklif etsinler demesinler. Mümkün olduğunca siz onu kendiniz alıyorsunuz. Siz talep ediyorsunuz. O zaman size gelin alın diyorlar. Yoksa durduk yere kimse sizi çağırmaz, beklemeyin.”

Güner’i makamında, ilk tebrik ziyaretinde bulunanlar; partisinin İl Başkanı ve yönetimi, ardından ise Başkan Ülgür Gökhan’a doğum gününde çiçek gönderen Merkez İlçe Yönetimi oldu.

Eylem Gözeldere

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech