Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yeni bir karamsar tablo belirdi”

Marmara Denizi’ni etkisi altına

Marmara Denizi’ni etkisi altına alan ve tam anlamıyla kabusa neden olan müsilaj dolayısıyla turizm zor günlerde geçiyor. Zaten pandemi sürecinde yara alan sektör, şimdi de özellikle Marmara’da tehlikeli bir dönemeçten geçiyor. Kolin Hotel Genel Müdürü ve Türkiye Turistik Otelciler Birliği Çanakkale Temsilcisi Mehmet Satar ile bir röportaj gerçekleştirdik. Satar, “Kurum ve otoritelerin bile yeterli bilgiye sahip olmadığı, uluslararası basınında özellikle takip ettiği müsilajın eklenmesi, biz turizmcilerinin önünde yeni bir karamsar tablo olarak belirdi” dedi.

Pandemi sürecinde, bir buçuk yıl içerisinde turizm sektörü sancılı süreçlerden geçti. Aradan geçen süre sonunda, normalleşme süreci başladı ve 1 Temmuz itibariyle hayatın normale dönmesi bekleniyor. Mart ayından beri etkisini kaybetmeyen müsilaj ise son zamanlarda mücadele konusu oldu. Müsilajın turizme etkilerini Kolin Hotel Genel Müdürü ve Türkiye Otelciler Birliği Çanakkale Temsilcisi Mehmet Satar ile görüştük.

Kolin Hotel Genel Müdürü ve Türkiye Otelciler Birliği Çanakkale Temsilcisi Mehmet Satar, “Sektörümüzün içinde bulunduğu onca sıkıntıya, bir de çözümü konusunda ilgili kurum ve otoritelerin bile yeterli bilgiye sahip olmadığı, uluslararası basınında özellikle takip ettiği “müsilajın” eklenmesi, biz turizmcilerin önünde yeni bir karamsar tablo olarak belirdi.

“Denizden faydalanmak isteyenlerin önünde ciddi bir sağlık tehdidi oluşturuyor”

Özellikle Marmara Denizi çevresinde yer alan ve denizlerimizden gerek balıkçılık ve gerekse tatil amaçlı fayda sağlayan ziyaretçilerimizle yerleşim yerleri sakinleri olarak karşılaştığımız ve giderek yoğunluğu artan bu durum her zaman denizinin temizliği ile övündüğümüz bölgemiz sahillerinde denizlerimiz ve yaşayan canlıları ile birlikte ısınan havalarla beraber denizden faydalanmak isteyenlerin önünde ciddi bir sağlık tehdidi oluşturuyor.

“Havuz ve havuz hijyenine özellikle dikkat edecekleri inancındayım”

Geçirdiğimiz Covid-19 kaynaklı zor günlerden sonra, tatil için bölgemizi tercih edecek ziyaretçilerimizin sağlık endişesi ile daha seçici olacakları, bu doğrultuda bölgemizde müsilaj sorunu çözülene kadar konakladıkları tesislerde havuz ve havuz hijyenine özellikle dikkat edecekleri inancındayım.

“Gerekli tüm sağlık ve hijyen önlemlerimizi aldık”

Biz de Kolin Hotel olarak bu konuda gelebilecek talep ve sorulara hazırlıklı olup özellikle açık havuzumuz öncelikli olmak üzere gerekli tüm sağlık ve hijyen önlemlerimizi aldık, misafirlerimizi bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech