Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Belediyecilik yönetim işidir”

AK Parti Merkez İlçe

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek Çanakkale’de yıllardır bir türlü çözüme kavuşturulmayan mezbaha sorununa dikkat çekti.

Başkan Ölçek Çanakkale Belediyesi’nin yıllardır Çanakkale’yi yönetmeye çalıştığını ancak hiçbir soruna çözüm bulamadığını yatırım anlamında gözle görülür hiçbir şey olmadığının altını çizdi. Ölçek önümüzdeki ay kutlanacak Kurban bayramı öncesi her yıl olduğu gibi bu yılda mezbaha sorununun gün yüzüne çıktığını belirterek; “ Her yıl Kurban Bayramında Çanakkale’de Kurban kesim yerinin sınırlı olması veya belli alanlarda düzenlenmiş Kurban kesim yerlerinin olmaması vatandaşları zor durumda bırakmaktadır. Kurban kesecek vatandaş belli köylerde ya da şehrin dışındaki çiftliklerde kesim yaptırmak zorunda kalmaktadır. Gönül isterdi ki bu konu ile ilgili belli alanlar, belli hijyen kuralları çerçevesinde kurban kesecek yetkililer olsun. Bunu da geçtik. Yıllardır Çanakkale’yi yöneten Çanakkale Belediyesi gelen hayvanların kesime uygunluğunun ve sağlıklı olduğunun kontrol edildiği ve gerekli incelemeler yapıldıktan sonra hayvanın kesime gönderileceği bir mezbaha dahi yapamamıştır. Bu durum kentimiz için çok acı verici bir durumdur. Şehir merkezinde yaşayan vatandaşların yediği etler, ilçelerde kesilen hayvanların etleridir. Artık Çanakkale’ye en kısa zamanda bir mezbaha yapılması gerekmektedir ve geç kalınmıştır” dedi.

“ Üretici ve tüketici mağdur edilmektedir”

Ölçek kentte mezbahanın olmamasının hem üreticiyi hem tüketiciyi mağdur ettiğini kaydederek; “Merkeze bağlı köylerimizde hayvancılık yaygındır. Ancak hayvancılık yapan ve hayvanını kestirmek isteyen üreticilerimiz kesim için mezbahası olan ilçelere gitmek zorunda kalıyor. Bu konu kasaplarımız içinde geçerlidir. Şehir dışına hayvanının kesime götürmek zorunda kalan üretici ve kasaplar ulaşım maliyetleri açısından da zor duruma düşmektedir. İlçelerimizde bile mezbaha varken kentte mezbahanın olmaması Çanakkale Belediyesinin ayıbı ve utancıdır. Bir an önce Çanakkale’de modern bir mezbahanın tesis edilmesi gerekiyor. Bu mezbahada kesimi yapılacak hayvanların önce bir kontrolden geçerek kesime uygun olup olmadığı sonrasında da hijyen kurallarına göre kesiminin yapılacağı şekilde bir bina tesis edilmeli. Tüketicinin sağlığını korumak için de böyle bir tesise ihtiyaç var. Daha önce kentte mezbaha vardı. Acilen Çanakkale Belediyesini bu hususta adım atması, hem üreticiyi hem tüketiciyi daha fazla mağdur durumda bırakmaması için göreve davet ediyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech