Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Ne yapsak da gitsek

Geçen hafta ne yapsam ne etsem de evden kaçsam derken hiçbir yere gidemedim . Pandemi mandemi dedik olmadı.. Başka numaralar bulmak lazım.

Bir yıl ( 52 hafta )  bir sürü konuya değindim . Eleştiriler yaptım sonuç yok . Toplum her zaman ki gibi uyuyor. Duyarsızlık yaşam biçimi olmuş. Havalar güzelleşmeye başladı bin uçağına git gidebildiğin kadar hatta gelme kaç memleket den . Bizim memleketi terk edebilmemiz mümkün değil. Ancak orman da pikniğe gideriz.  Bir yerden bir yere gidebilmenin maliyeti var. Örnek İstanbul dan paralı otoyolları kullanarak İzmir e gitmek 500 tl nin acık üzerinde ancak uçak 385 tl  tercih meselesi. Bu arada en uygun kısa mesafeli yolculuklar eğer başınıza bir şey gelmez ise motosiklet veya bisiklet olduğu aşikar .. Tabii bu fikir bana özel..  Yolculuk derken şehirler arasından vaz geçtim. Belediye sınırları içinde bisiklet dışında motosiklet . her ikisi de ekonomik . Bisiklet kilo yakar bir avantaj ,motosiklet stres yakar avantaj ,buna karşılık otomobil stres yapar,  para yakar göbek yapar. Yaşam biçimlerine uygun felsefeler geliştirmek lazım. Allah Çinlilerden razı olsun onlar olmasaydı biz kıskanç Almanların , Ukala İngilizlerin , Çılgın İtalyanların , çok bilmiş Japonların ürettikleri motosikletleri bu günkü rakkamlar ile alamazdık. Ne yazık ki kendi ne otomobil markamız nede motosiklet markamız var. Ancak bisiklet markamız mevcut ona şükrediyorum.    Neyse gelelim nerelere gidebileceğimize .. Yollar bizi bekler diyerek spontane çıkmak var, günlerce gizli gizli plan yapmak var, ev halkına ekmek almaya gidiyorum demek var , hakkını helal et yakında dönerim demek var ancak yanına aldığın nesleler seni ele verecektir. Bunun için günler önceden malzemeleri ( yol hazırlıklarını ) başka bir yerde muhafaza etmelisin .bundan sonrası kolay çık dışarı ver gazı bas pedala hiç durma . git gidebildiğin kadar ve hatta dönme bir daha …

Siz bana bakmayın sağlıcakla kalın…

EYYYYYY KOVALAKUS

TABANA KUVVET HA GAYRET

Bisiklet çoğunlukla yalnız sürülür. İnsanlarla beraber yolculuk yapmak isteyenlerin hoşuna gidecek eğlence amaçlı muzip bir otobüs/bisiklet Busycle.

Çevreciler doğayı daha az kirletmesi sebebiyle bisikleti tercih ediyor. Bisiklet yalnız kullanılan ‘asosyal’ bir ulaşım aracı olarak tanımlanabilir. İki kişinin kullanabildiği bisiklet modellerini çok geride bırakacak, bisikleti ulaşımdan çok eğlence aracı haline getirecek güzel bir buluş gerçekleştirilmiş.
Bir direksiyonu ve şoförü de bulunan Busycle ne kadar kullanışlı kararı sana kalmış.

NOSTALJİ

Volkswagen Schwimmwagen

Üretim yılı 15,000 (1942-1944)
Motor tipi 4-cyl. boxer, air cooled
1,131 cc, 25 hp @ 3,000 rpm
Şanzıman 4-vites manual
2-vites transfer case;
4WD only on 1st gear / reverse
Aks mesafesi 200 cm (78.7 in)
Uzunluk 3.825 cm (1,505.9 in)
Genişlik 148 cm (58.3 in)
Yükseklik 1.615 cm (635.8 in)
Boş ağırlığı 910 kg (1,345 kg GVW)

Volkswagen Schwimmwagen Nazilerin Beetle (Türkçe ’deki ismi ile vosvos veya tosbağa) ya da orijinal ismi olan KdF Wagen şasisi üzerine temellendirilmiş askeri amfibi aracı. Type 166 olarak da adlandırılmıştır.

1131 cc hacminde 25 bg’ de motoru, sızdırmaz gövdesi, sudan çıktıktan sonra gövde içine çekilebilir uskuru vardır.

İlk ortaya çıkışı Ferry Porsche’nin Kdf Wagen temelli bir amfibik araç üretme fikriyle olmuştur. Waffen SS birlikleri esasında Ferdinand Porsche’den her türlü arazide gidecek KdF Wagen motoru taşıyan motosiklet tasarımlaması istenmiş fakat SS birlikleri Ferry Porsche’nin fikrini beğenmişlerdir. 1942 ile 1944 yılları arasında 145.283 adet üretilmiştir.

AKLIN ÜSTÜNLÜĞÜ
İnşaat sahasındaki güçlü genç bir adam , herkesi yenebileceğini söyleyip böbürleniyordu. Yaşlı Temel ile  durmadan dalga geçiyordu. Temelin canına tak etti ve
– Peçala senunle haftalık maaşımı iddaya ciriyorum. Şu karşutaki pinaya el arapasuyla oyle bir şey cötüreceğim ki sen oni el arapasıyla ceri cetiremeyeceksun. Var mısın ? dedi.
– Tamam ihtiyar , dedi yükseklerde gezen genç “Bakalım ne yapacaksın?”
Temel  biraz sonra el arabasını getirdi ve eliyle işaret ederek,
– Hadi pin arapaya , dedi.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech