Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Banu Kapıkıran

Sizi bugün ne memnun edebilir?

Evren yasalarının temeli dengedir. Tüm düzen onunla kurulmuştur. Bu yaşamınızdaki düzeni sağlamanın da bir yoludur. Fiziksel bedeninizde, kalp bedeniniz de dengede olmalıdır.

Duygularınızda yaşadığınız denge hayat yolunuzu kolaylaştırır. Değer duygusu dengede olduğunda kendinize verdiğiniz değer ile yolunuz aydınlanır. Kendi dengenizi bulmadan sizin için doğru olan yolu ve başkalarıyla iletişim kurma fırsatını bulamazsınız. Cesaretle çıktığınız bu yolda hep verirseniz de hep alırsanız da denge bozulur. Bir kere bozuldu mu hep alan kişi, vermeyi bıraktığınız anda bencillikle suçlamaya ve size bu noktada değersizlik duygusu yüklemeye başlar. Bu da yaşam yolundaki seçimlerinizi zorlaştırır. İnsanlara değer verirken yüz üzerinden elli tolerans ile vermeyi deneyin. Tam yüz puan veriyorsunuz ve canınız yandığında o puan üzerinden düşüyorsanız çoook uzun bir yolunuz var demektir. Kendinizi fazlaca hırpalarsınız ve değer duygusu altüst olur. Aslında tüm duygulardaki dengeyi, kolay geçişlerle halledebilirsiniz. Evrendeki dengeyi deneyimlemek için ilk adımı korkusuzca kendinize doğru atın.

Hayatta en çok insanların davranışlarına kabul vermekte zorlanıyorsunuz biliyorum. Peki kendinize kabul veriyor musunuz? Öfkeli üzüntülü mutsuz halinize kabul veriyor ve bunu aynada görüyorsanız, neşeli mutlu eğlenceli güçlü halinize de kabul vermeli ve görmelisiniz. Kendinize dengede kabul verirseniz, başkalarının içindeki öfkeyi gördüğünüzde de saygı duyabilirsiniz.

Sizi iyi hissettirmeyen insanlar hep olacak. Onlarla ilişkinizdeki iyiliği de görmeye çalışın.

İlişkiler de duygu dengesini sağlamak kolay değil. Yeni başlarken herkes serbestçe alır verir. Bunun hesabı dengesi düşünülmez. En büyük pişmanlıklar vedalaşma zamanlarında olur. Siz veya o ilişkiden giderken, karşınızdakinin var olma sebeplerinde tamamlanamayan taraflar, size ve bundan sonra yapacaklarınıza önder olur belki de. Yani güle güle demek bazen en büyük iyiliktir. Deneyimler alınmış denge sağlanmıştır.

Ben insanlardaki iyiliğe doğru bakar, denge de şans veririm. Sevginin, evrenin temeli olduğunu bilirim. Vedalarımda kolaydır. Deneyim olduğunu düşünür ve bu deneyimi veren kişilere bu evrenin bir parçası olduğundan saygı duyarım.

Çünkü demiş ki yazar;

‘‘Bulaştıracak kadar çok sevgisi olanlar karşılarındakilerinin korkaklığını umursamazlar’’

İçinizdeki sevgiye tutunun ve korkusuzca kendi yolunuzda yürüyün. Başkalarını memnun etmek için yaşarsanız herkes size sevebilir ama kendiniz hariç! Kendinizi besleyin, büyütün ve düşünün!

Sizi bugün ne memnun edebilir?

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech