Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünya Çevre Günü törenle kutlandı

Dünya Çevre Günü dolayısıyla,

Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Cumartesi günü, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törende Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Düzenlenen törende Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Bekir Çelen, günün anlam ve önemine binaen açıklamalarda bulundu.

İl Müdürü Çelen tarafından yapılan konuşmada, “Denize ve kıyıya atılmış, bırakılmış ya da çeşitli yollarla denize ulaşarak kalıcılık teşkil eden, insanlar tarafından üretilmiş maddeler deniz çöpleri olarak bilinen atıkların çeşitli kaynaklardan denizlere ve kıyılara ulaşması gitgide büyüyen bir problem olarak denizlerimizi tehdit etmektedir.

Tarımsal faaliyetlerden oluşan kirliliğin önüne geçilmesi için zirai mücadelede bitki koruma ürünlerinin, ambalaj atıklarının toprağa gömülmesi, açıkta yakılması, rastgele çevreye atılmasının ve başka amaçlar için kullanımının azaltılması amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve İl Tarım Orman Müdürlüğü ile ilimiz Bayramiç ilçesinde, 13 köy, 4 mahalle olmak üzere 17 yerleşim biriminde pilot olarak 2017 yılında uygulanmaya başlanan projenin Çanakkale ili genelinde yaygınlaştırılması planlanmış ve hazırlanan proje bakanlığımıza sunulmuştur.

Dünya çevre gününün çevre sorunları konusundaki toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmak için bütün vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech