Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Çevre

Turistler müsilajdan dolayı dönüyor

Yat ile İngiltere’den, Çanakkale’ye gelen tusitler, müsilaj tehlikesi dolayısıyla dönüşe hazırlanıyorlar. Yatın motorunda arıza çıkma ihtimaline karşı, turistler Çanakkale’den ayrılmak için hazırlık yapıyorlar. Müsilaj, bu sezon özellikle Marmara Denizi’nde turizme de olumsuz etkide bulunuyor.

Aylardır Marmara Denizi’nde etkili olan müsilaj tehdidi, boyutlarını zaman zaman arttırmaya devam ediyor. Özellikle balıkçılar için iyice kabusa dönüşen durum, turistleri de olumsuz etkiledi. İngiltere’den yelkenli özel yatları ile İstanbul’a gelen İngiliz turistler, bu günlerde dönüş için hazırlıklara başladılar. İngiliz turistler ile marinada röportaj gerçekleştirdik.

Turistler Bozcaada taraflarında, müsilajın olmadığını ancak Çanakkale Boğazı’ndan, İstanbul Boğazı’na kadar her yerin kaplı olduğunu ve bu durumun yatın motoruna zarar verdiğini belirttiler. Tek motorlu olan yatların filtre, süzgeç bölümlerinin müsilaj dolayısıyla bozulam ihtimali, denizcileri korkutuyor.

Turistler ise Çanakkale’den dönüşe geçeceklerini belirttiler ve müsilajın Türkiye ve Marmara Denizi için büyük problem olduğunu ifade ettiler.

Tunahan Ünsal

 

DİĞER VİDEOLAR

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech