Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biga tahıl merkezi olacak”

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yapımı devam eden Biga Ticaret Borsası Göktepe Zahireciler Sitesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İnşaat çalışmaları hakkında bilgi alan Turan; “Çanakkale’miz birçok alanda olduğu gibi tarımıyla da öne çıkan bir şehir. Biga Ticaret Borsası, Biga’mız ve Çanakkale’miz için son derece önemli olan Zahireciler Sitesini şehrimize kazandırıyor. Burası adeta bir tahıl merkezi olacak” dedi.

Sektörün tek noktadan hizmet verir hale geleceğini belirten Turan; “Burası üreticimizin, çiftçimizin emeğini koruyacak, kazancında bir standart oluşturacak. Tahılların depoda uygun şartlarda ve ortamda muhafaza edilmesini sağlayacak. İstihdam sahası oluşturacak. Türkiye’de örnek bir proje. 35 milyon maliyetli 75 adet zahire deposu bulunan yeni borsa hizmet binasını gezdik. İnşaatının %90’ın üzerinde tamamlandığı bilgisini aldık. Biga Ticaret Borsası Yapı Kooperatifi tarafından yapılan, 2019’da temelini attığımız Zahireciler Sitesi, hizmete açıldığında sadece Biga’ya, Çanakkale’ye değil bölge ekonomisine de önemli katkı sunacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarette Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ile yöneticiler yer aldı.

Haber Merkezi

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech