Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Banu Kapıkıran

Uyanmak için Durmak

Hayat akıp gidiyor. Durmak ve dinlenmek hiç aklımıza gelmiyor. En çok zihnimiz yorgun ve hep çalışıyor. Hepimiz en çok düşünmeyi durduramıyoruz. Zihnimiz bize sürekli oyunlar oynuyor. Bir tekamül döngüsünde birçok insan ve deneyim çıkıyor karşımıza. Bazıları ise bizimle aynı fikirde değil. Ters ayna olacak ve verdiği deneyimler biraz sert olacak. Aynı fikirde olmadığınız kişilerle ego bariyerini aşıp sakince duygularınızı anlatamıyorsanız, biraz uğraşacaksınız demektir.

Düşünün; sizin canınızı sıkan bir olay sonrası kendi kendinize zihninizde konuşuyor musunuz?  Hem de nasıl dediğinizi duyar gibi oluyorum. Her cevabı kendi kendinize verip o kişiyle kavga bile ettiniz. Peki soruyorum size kiminle konuşuyorsunuz?

Bunu kendimde fark ettiğim de dedim ki ben kiminle konuşuyorum? İçimde bana cevap veren biri var sürekli. Sonra bunu değiştirmeye karar verdim. Bunun ilk adımı,  sürekli kendinizi haklı gördüren egonuzu yenmektir. Bu adım adım gerçekleşebilir. Önce hep haklı olmayacağınızı kabullenin. Sürekli sizi eleştiren insanların ne demek istediğine kulak verin. Konuları ayırıp kendinize objektif bakmaya çalışın. Ben hep derim ki kendinizi bir adım öne koyun verdiğiniz tepkileri dışarıdan gözlemleyin. Bunu başardığınızda egonuz sizi yönetemeyecek.

Sıra geldi duygularınızı ifade etmeye. Sadece o konuyla ilgili ne hissettiğinizi anlatın karşınızdakine. O kadar şaşıracaksınız ki kendi kendinize verdiğiniz cevaplarını hiçbirini almayacaksınız. İşte zihninizde verdiğiniz cevapların anlamlı olmadığını göreceğiniz an, bu an olacak. Boşuna zaman kaybı dediniz biliyorum. Hiçbir şey boşuna değil kendinizi anlamanız için var bu deneyimler. Kendinizi anlamak için gereken süreye de saygı duyun. Her şey olması gereken zamanda olur.

Peki bunların hiçbiri olmadı. Size biri egonu yen ve özgürlük orada demedi. O zaman beyniniz tıpkı bir anahtarı çevirir gibi her şeyi durdurur.

Çok üzgün olduğunuz bir zamanı düşünün. Ağladınız, öfkelendiniz, suçladınız, yargıladınız. Bir uyuyup uyanırsınız her şey biraz daha sakin gelir size. Uyku beyninizin dur deme şeklidir. Artık yeter beni çok yordun demek ister.

Hangi duygularda uyandıysanız o konularda farkındalıkla yürüyorsunuz demektir. Beyniniz sizi uyutmadan önce, durun düşünün en çok hangi konularda yorgunsunuz? Önce onlarla başlayın. Sevgiyle…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech