Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin su kaynağına atık akıyor!

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Haziran

Çanakkale Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Başkan Gökhan, müsilaj krizi ve atık su arıtma tesisleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Gökhan, Atikhisar Barajı çevresindeki köylerin atık sularının baraja boşaldığını belirtti. Çanakkale’nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı’na atık sular karışmaya devam ediyor.

Belediye Meclisi’nin Haziran ayı toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gökhan Sarıçay’a 3 köyün ve Atikhisar çevresindeki köylerin ise baraja atık sularını akıttığını belirtti.

Başkan Gökhan açıklamasında: “Biz hep denizin üstünü görüyoruz ama esas sıkıntı denizin altında. Yoğun bir şekilde harekete geçilmiş durumda.

Bu kirliliğin içerisindeki en büyük unsur yerleşim yerlerindeki ve sanayi yerlerindeki atıklar. Çanakkale olarak bu konuda tedbirlerimizi aldık. Atık su arıtma tesisi bitti. Deşarj yaptığımız su son derece sağlıklı. Güzelyalı-Dardanos’ta öyle.
Bizim tesislerimiz sürekli olarak bakanlık tarafından izleniyor. Bu önemli. Atık depolama alanımızda sızıntı suyumuz var. Şimdi o suyu arıyoruz ve doğaya veriyoruz. Burada denizde koku oluyordu. Üniversite ile çalışıyoruz. O da bu kirliliğin başka bir göstergesi. Çanakkale olarak biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Atık sularımızı arıtabiliyoruz. Acaba bu çıktı sularının etütlerini yapmak kaydıyla sulama suyu olarak kullanabilir miyiz çalışmasını yürütüyoruz.

Sarıçay’a 3 köyümüz atık suyunu arıtmadan vermeye devam ediyor. Barajın içindeki köylerden de arıtması olsa dahi çalıştırılmadan barajın içine atıkları gidiyor. Defalarca söyledik ama bir türlü sonuca varamadık” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech