Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Çetin “Atatürk’e Hakarete” Tepkisiz Kalmadı

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, geçtiğimiz gün Ayasofya Camii’nde düzenlenen bir etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakarete varan sözler sarf eden eski Yıldırım Beyazıt Camii İmamı Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu. “Ben bu Cumhuriyet’e borçluyum” diyerek tepkisini gösteren Başkan Çetin, üç sayfalık suç duyurusu ile Demirkan’ın sözlerine seyirci kalmadı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Ankara Barosu’nun yanı sıra pek çok yurtseverin de sert tepki gösterdiği, suç duyurusunda bulunduğu İmam Mustafa Demirkan’ın hakaret içeren sözlerine İyi Parti’li Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin de sessiz kalmadı. Atatürk’e “Zalim” ve “Kafir” ithamlarında bulunan Demirkan hakkında 3 sayfalık suç duyurusunda bulunan Çetin, ilkokul mezunu  bir anne ve babanın çocuğu olduğunu vurgulayarak okuyup öğretmen olmasının sonrasında da başkan olarak vatandaşa hizmet edebilmesinin Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet sayesinde olduğunu kaydetti.

ÇETİN: BEN BU CUMHURİYET’E BORÇLUYUM

Gazetemize konuşan Başkan Çetin, “Duyduğum ilk günden beri içim içimi yedi. Böyle bir hakareti görmezden gelemezdim. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet beni bugünlere taşıdı. Ben bu Cumhuriyet’e borçluyum.  Onun kurucusu Atatürk’e hakaret edilmesine seyirci kalamam. Ayasofya’daki hakaretle ilgili bugün suç duyurusunda bulundum.” dedi.

“DAVAYA KATILMAK İSTİYORUM”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen şikayet dilekçesi neticesinde şu ifadelere yer verildi: “Yargıtay 4. Hukuk Dairesi Kararında belirtildiği gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi şahsiyetine saygı gösterip, Ona sahip çıkmak ve Ona yönelik her türlü saldırıya karşı durmak Anayasadaki tanımı ile yüreği vatan ve millet sevgisiyle dolu demokrasiye âşık her Türk evladının asli görevidir. Bende Anayasada ifade edilen duygu ve düşünceleri taşıdığım için Türkiye Cumhuriyeti Yurttaşı olarak iş bu şikâyet dilekçemi sunup davaya katılmak istiyorum.”

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech