Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’nin gündemi turizm

Çanakkale’yi marka şehir olarak

Çanakkale’yi marka şehir olarak dünya çapında tanıtmak, kültürel mirasın geliştirilmesi teması ve sürdürülebilir turizm amacıyla Çanakkale turizminin değerlendirildiği toplantı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Turizmcilerin katıldığı toplantıda, sorunlar ve öneriler konuşulurken, Çanakkale turizmi detaylı bir şekilde masaya yatırıldı. Vali İlhami Aktaş, gerçekleşen toplantı ile ilgili “Çanakkale turizmini, bulunduğu noktadan daha ileriye taşıyacağız” dedi. Aynı toplantıda ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise, “İnşallah Haziran ayının ikinci yarısından sonra turizm sektöründe oluşan beklentinin hem üzerine çıkılır hem de sezon daha uzun sürer” ifadelerinde bulundu.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Çağman Esirgemez, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Ersoy, Türkiye Otelciler Birliği Çanakkale Temsilcisi Mehmet Satar, GMKA Genel Sekreteri Hasan İskender, GMKA İl Koordinatörü Recai Başaran, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Armağan Aydeğer, TÜRSAB Çanakkale-Körfez Bölgesel Temsil Kurulu Başkanı Ahmet Çelik, Turizmci – Çanakkale Merkez İlçe Belediye Meclis Üyesi Nilgün Gökser, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan Müşterioğlu, Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük ve Çanakkaleli Turizm İşletmecileri katıldı.

Turizmin geçmişi, mevcut durumu ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunulan toplantıda; Çanakkale’nin turizm potansiyeli, sahip olduğu tarihi, doğal ve turistik zenginlikleri, Çanakkale turizminin sürdürülebilir tanıtımının gelişmesi için kurumsal bir yapının hayata geçirilmesi, Çanakkale gastronomisinin ön plana çıkarılması, Çanakkale turizmi ile sürdürülebilir ekonominin sağlanması, Çanakkale turizminin geliştirilmesi konusunda gerekli fizibilite çalışmalarının yapılması, bölgenin turizm alt yapı ve üst yapı çalışmalarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak çalışmalar ile Çanakkale’nin ulusal ve uluslararası alanda tanıtım faaliyetleri değerlendirilerek yapılacak olan çalışmalar görüşüldü.

“Çanakkale turizmini ileriye taşıyacağız”

Çanakkale turizminin her açıdan geliştirilmesi için hep birlikte gayret gösterdiklerini ifade eden Vali İlhami Aktaş, “Çanakkale’miz kültürel değerler ve doğal zenginlikler bakımından son derece önemli bir potansiyele sahiptir. Pandemi süreciyle olumsuz etkilenen Çanakkale turizmini, süreç sona erdiğinde ilimizi turizm alanında normal koşullarda bulunduğu noktadan daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

Ayrıca Vali Aktaş, Çanakkale’nin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasında emeği geçen turizmcilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

“İlimizin turizmde ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması için çalışmalar yürütülüyoruz”

Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise, “Turizm sektörü, sadece ilimiz değil ülkemiz ekonomisi için en yüksek döviz ve girdi kaynaklarının başında geliyor. Turizmde ilk kural kolay ve rahat ulaşılabilirliktir. Bu sebeple 1915 Çanakkale Köprüsünün devreye girmesi ve Çanakkale Havalimanın yurt içi sefer sayısının arttırılması ve yurt dışı bağlantılı uçuşlara açılması büyük önem arz etmektedir. İlimizin turizmde ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması için çalışmalar yürütülüyoruz.

“Sektörde birlik ve beraberlik olunca aşılmayacak bir durum yok”

Covid-19 salgınının etkilediği sektörlerin başında hizmet sektörü ve ona bağlı değer zincirleri geliyor. Biz çatı kuruluşumuz TOBB başta olmak üzere her görüşmemizde ver her platformda ilgili sektör temsilcilerimizden gelen talepleri sözlü ve yazılı olarak iletiyor ve takip ediyoruz. İnşallah Haziran ayının ikinci yarısından sonra turizm sektöründe oluşan beklentinin hem üzerine çıkılır hem de sezon daha uzun sürer. Bizler iş dünyası temsilcileri olarak bu konulardaki lobicilik faaliyetlerimizi aralıksız yürütüyoruz. İnşallah elbirliği ve turizm sezonunda yaşanacak canlanma ile bu durumu el birliği ile güçlenerek atlatacağız. 2018 yılının Troya Yılı ilan edilmesinin ilk adımları bu Oda’da atıldı. Sektörde birlik ve beraberlik olunca aşılmayacak bir durum yok. Sağolsun Sayın Valimiz, Sayın Vekillerimiz çok ilgili ve duyarlılar. Kendileriyle iletişimde hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Kendilerine teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech