Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Assos’ta turizmcilerin sorunları dinlendi

AK Parti Grup Başkanvekili

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ile Vali İlhami Aktaş, Assos’ta otel işletmecileriyle ve turizmcilerle bir araya gelerek sorunlarını ve taleplerini değerlendirdi.

“Assos, hem tarih turizminde hem de doğa ve deniz turizminde Türkiye’de akla gelen ilk yerlerden biri” diyen Turan, “Bu topraklar, bu kültürler bize tarihin bir emaneti. 2017 yılında, UNESCO tarafından Assos’u Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine ekleme başarısını gösterdik. Assos’ta ilk hedefimiz, burayı da Troya gibi Daimi Liste’ye eklemek. Assos bölgesindeki turizmcilerimizin yaşadıkları sıkıntıların bir an önce bitmesi için gayret ediyoruz” dedi.

Assos’u da Troya gibi Türkiye ve dünya gündemine koymakta kararlı olduklarını ifade eden Turan, “Assos, hem dünyanın merkezi hem de dünyanın sayılı antik kentleri arasında yer alıyor. Dünya arkeoloji tarihi için önemli bir bölge. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ve ilgili kurumlarımızla Assos’u hak ettiği seviyeye çıkarmak için çalışıyoruz. Salgından dolayı zor bir süreç geçiyoruz. Sıkıntılarınızın, sorunlarınızın farkındayız. Assos’ta taşların düşmesinden dolayı tedbirler alındı. Ne yazık ki kapanan işletmelerimiz var. Çalışmalardan dolayı 500 gün kapalı olma söz konusu. Ama hızlı olması, bütçe ayrılması önemli. 13 milyon lira sözleşme bedeliyle Assos kaya ıslahı çalışmalarına başlandı. Yer teslimi yapılarak çalışmaların ivedilikle başlatıldığı işte arazi içerisinde yol yapım çalışması devam etmektedir. Ayrıca bölgede kaçak yapılaşma olduğu görülüyor. Bunun önüne geçeceğiz. Yine ses, gürültü ve çevre kirliliği gibi sorunlar var. Güvenlik tedbirleri artırılacak, hafta sonu atlı jandarmalarımız görev yapacak” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech