Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cansel Top

Gerçek Ünlü Sınıfı

Merhaba Sevgili Okur bugün sizlere başlıkta da gördüğünüz üzere Gerçek Ünlü Sınıfı kimlerdir nerelerde çalışır bunlardan bahsedeceğim.

Hepinizin bildiği üzere yaşadığımız binaların, geçtiğimiz asfalt düz yolların, çıkılan sahnelerin, televizyonda yayınlanan filmlerin, dizilerin hepsinin arkasında, yapımında kocaman bir dünya ve kocaman insanlar var.

Bu insanların kimi sıcacık havalarda binaların temeli atılsın diye kavrula kavrula sabahtan akşama kadar çalışıyor, kimi yürüdüğümüz yollara,zeminlere taş döşemek için bir şeyleri yetiştirmek için çaba gösteriyor, kimi izlediğimiz o güzel film sahnelerinin arkasında saatlerce kameraları tutuyor, oradan oraya koşuyor ama bu insanların hiçbiri hak ettikleri değerleri görmüyorlar. Taş taşıyan bir amca adı bilinmez ama taşıdığı yük ağırlık anlaşılabilir sırtınıza almayı denediğinizde, neymiş ya bu dersiniz sonra anlarsınız sonra kiminiz okusaydı dersiniz, kiminiz ise belki de karşınızda olan insanın yaşadıklarını bir ihtimal fark edersiniz.

Ben asıl ışığı sahnenin önünde parlayan ışık olarak görmüyorum onu oraya yerleştiren onu orada tutanı görüyorum ışık olarak, ben asıl güneşi onun altında ter dökerek çalışan insanlarda görüyorum. Görmeliyim çünkü bana sağlanan, hatta bana sağlanmasa bile çevremde olan en ufak bir yapıda ben o emeği görmeliyim,kafamızda işçi sınıfı olarak adlandırdığımız insanlara ben herkesten daha çok saygı duymalıyım çünkü onların olmadığı yerde ben bu kadar şeyi elde edemez, sağlam binalarda oturamaz, yeri gelir rahat bir şekilde sırtımı yaslanacak bir koltuğu bulup, kumandayı elime alıp bir dizi izleyemezdim. Zeka ve bilim, eğitim çok önemli kavramlar hayatımızda ama isteklerimiz ve bunların yaşanması için ihtiyaçlarımızı sağlayacak olan insanlar olmasaydı ne seri seri üretimler ne fabrikalarımızda işçiler olurdu.

O yüzden benim gözümde asıl ünlü taş taşıyan Mehmet amca, benim gözümde sahnelerin starı sabahtan akşama kadar ışığı tutan İlker abi, benim gözümde o muhteşem villaların sahibi müteahhiti güneşin altında alnını silen Ahmet abi, reklamları yapılan her yiyeceğin toplayanı, çalışanı, paketleyenidir benim ünlüm.

Onlara saygı duymak bizim görevimizdir, onlar bizim yapı taşlarımız, hayatlarımızın, yaşamımızın temelleridir.

Onlara baktığımızda görmemiz gereken sadece görevlerinin bu olduğu değildir onlarında bizim gibi hissettiklerini, bizim gibi duygular yaşayıp, bizim gibi yorulduklarını görmeliyiz.

İnsanlar yaptıkları işlere göre ayrıştırılmamalılar, insanlar iyiliklerine ve emeklerine göre ayrıştırılmalılar.

Yüzlerin arkasında ki yaşanmışlıkları, göğüslerin altında ki kalpleri tek bakışınızda hissetmeniz dileğiyle…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech