Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yusuf Eroğlu

Propolis-2 ve Mucize

Dünden devam ediyoruz.”Doktor, arısütü ve propolis deyince, Aslı Hanım’da bir şimşek çakar. Kıvanç’ın annesi Aslı Hanım, Gıda mühendisi, Aslı Elif Tanuğur Samancı’dır. Eşi Taylan Samancı da ziraat mühendisidir. Aynı Bal firmasında çalışmaktadırlar. İşte o anı Aslı Samancı şöyle anlatıyor:“Propolisi nereden bulabilirdik. Baktık ki, yalnızca Çin’den toz halinde geliyor ve katkı maddeli. Yani yeterli değil. Peki, nasıl üretiriz diye araştırmaya başladık. O zaman bizim kovanımız yok. Okuduk. Ve çalıştığımız Bal firmasından tanıdığımız arıcılara gittik. Baktık onlar propolisi kazıyıp atıyorlar. Kullanmıyorlar.  Rica ettik. Bizim için çıkartır mısınız dedik. Kimisi o nedir diye sordu. Kimisi, yahu biz onu atıyoruz dedi. Sonunda oğlumuz için lazım deyince, sağ olsun bir Arıcı kabul etti. Nasıl yapacaklarını da anlattık. O Arıcı üretti gönderdi. Ama balmumuyla karışık olduğu için taş gibi bir şey geldi. Bilimsel yayınları okuduk. Baktık ki, bunun özütlenmesi lazım. Biz laboratuarda özütledik. Damla haline getirdik. Ben de onu arı sütü ve balla bir terkip yapıp karıştırdım.”İşte böyle başlıyor bir annenin çocuğunu hayata döndürme isteğinden, dünya çapında bir girişime giden macera.
Kendi çocuklarını propolis sayesinde hayata döndüren Aslı Hanım ve Taylan Bey… İki genç mühendis, bir karar alıyorlar:“Biz üretelim…”Hemen çok güvendikleri Dr. Dilek Boyacıoğlu’nun kapısını çalıyorlar. Ve ortaklık teklif ediyorlar. Dilek hoca, “Siz varsanız tamam” diyor. Ve şirket kuruluyor.

Nereden nereye!

Şu anda 15 ülkeye ihraç ediyorlar.5000 arıcı ile sözleşmeleri var..Gelelim Küçük Kıvança.. Aslı Hanım devam ediyor.”Sonrasında, Kıvanç’a o karışımı vermeye başladık. 6 ay evden dışarı çıkarmadık. Doktor kontrolünde neredeyse propolis ve arısütüyle besledik. İkinci ay çocuğun kandaki bağışıklık oranını kontrole başladık. Her ay daha da yükseldi. Sonunda 800’ü geçti. Kıvanç toparladı. Ne ateş ne bir şey. Normale döndü… Tabii dünyalar da bizim oldu.” Kıvanç bugün 16 yaşında, sportmen ve enerjik bir genç.”.Yaşanmış olay,aynen böyle..Peki, Propolis nedir?,Yunancada Pro,Ön.Polis Kapı anlamındadır.Giriş kapısı yani.Arılar kovanın giriş kapısın bununla sıvar.Bakterilerin gelmesini önler. PROPOLİS, yaprak ve tomurcuklardaki reçinemsi maddelerdir. Ağaç reçinesi gibi. Arılar bu maddeleri toplar, kanatlarının üzerinde kovana getirirler. Petek gözlerinin içini bu maddeyle kaplarlar ve ondan sonra yavrular ve sütlerini bırakırlar. Petek gözlerini kaplamalarının nedeni, tamamıyla bu propolis denilen maddenin steril gücüdür. Dezenfekte ederler. Anti bakteriyel oldukları için ,çok etkili bir koruyucudur. Arılar önce kovan peteklerini bununla kaplar. Propolisteki etken maddeler çok nadir bulunur. Bağışıklık gücü olarak en iyi bilinen nardan 80 kat fazladır. Peki, nereden bulabiliriz. Eczanelerde. Aktarlarda ve büyük marketlerde. Sağlıcakla kalınız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech