Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Semizoğlu: “Ne sakınca gördünüz Sayın Gökhan?”

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, geçtiğimiz gün İl Hıfzıssıhha Kurulu kararından, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın imzasını geri çekmesi ile ilgili açıklamada bulundu. Başkan Semizoğlu, “20 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Sayın Gökhan’ın “okumadan imzaladım” şeklinde yaptığı bu açıklama bizleri ayrıca düşündürmüştür de” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı yayınlanmış ve Çanakkale’de gündem olmuştu. Tekel büfelerin kapalı olması, alkol satılmaması ve döviz bürolarının nöbetleşe çalışmaları için alınan karaların altına imza atan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan daha sonrasında imzasını geri çekmişti.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Gökhan’ın imzasını geri çektiği kararlarda, döviz büroları ile ilgili madde olduğuna dikkat çekerek, tepki gösterdi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, “Tam kapanma sürecinde döviz bürolarının nöbet şeklinde açık olması konusunda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilettiğimiz talep uygun bulunarak İl Hıfzısıhha Kurulunun 30.04.2021 tarih ve 4/L no’lu kararı ile gerekli izin ve Odamıza bu konuda görev verilmiştir.

Camiamızı üzmüştür”

Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan’ın bu karardan 3 gün sonra karardan imzasını çektiği yönündeki açıklaması camiamızı üzmüştür.

Uzun yıllar ticaretle uğraşmış, Odamız Yönetiminde görev almış ve 20 yıldır Belediye Başkanlığı yapan Sayın Gökhan’ın “okumadan imzaladım” şeklinde yaptığı bu açıklama bizleri ayrıca düşündürmüştür de.

Ne sakınca gördünüz Sayın Gökhan?”

Tapu, noter ve bankaların çalışmasına izin verildiği bir süreçte döviz bürolarının kapalı olmasının haksız rekabete yol açacağı düşünülerek ve İlimizde bulunan toplam sadece iki döviz bürosundan nöbet sistemi ile birinin açık olması talebimiz ile yersiz buldunuz ya ilgili kararın neresini da ne sakınca gördünüz Sayın Gökhan?

Attığımız imzalar kadar atmadığımız imzalardan ya da geri çektiğimiz imzalardan da sorumluyuz”

Esnafı, tüccarı, sanayicisiyle iş alemi, halk ve yöneticiler bir bütündür. Tek başına hiç biri bir anlam ifade etmez. Ülke olarak 14 aydır yaşadığımız bu zorlu süreçte, güven ile tesis edilmiş kurumlardaki yöneticilerin sorumlulukları daha da artmıştır. Attığımız imzalar kadar atmadığımız imzalardan ya da geri çektiğimiz imzalardan da sorumluyuz. Temsil makamları ciddiyet gerektirir. Ümit ediyorum ki; bundan sonra temsilen bulunduğumuz kurumlarda alınacak kararlara, verilecek izinlere bu sorumluluk ve hassasiyetle bakarak, toplum sağlığı ve refahını düşünerek ve tabi önce okuyarak imza atarsınız” açıklamasında bulundu.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech