Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Damlaya Damlaya Çeltik Olur”

Çanakkale İl Tarım ve

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında kabul edilerek finanse edilen “Damlaya Damlaya Çeltik Olur” projesi kapsamında Biga İlçesinde damla sulama yöntemi kullanarak çeltik yetiştirmek amacıyla yüzde 75 devlet, yüzde 25 üretici katkılı sertifikalı çeltik tohumluğu dağıtımına başlandı.

İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü’nün haberine göre Covit-19 kapsamında tüm tedbirler alınarak yapılan tohumluk dağıtımına Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ramazan Eren, Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, teknik personel ve üreticiler katıldı.

Biga İlçesindeki tohumluk dağıtımında üreticilere; 27 bin 200 kg sertifikalı çeltik tohumluğu dağıtımı yapılarak teknik personel tarafından damla sulama yöntemi kullanılarak çeltik yetiştiriciliği konusunda üreticilere bilgi verildi ve teknik bilgilerin yer aldığı broşür dağıtıldı.

Proje ile çeltik yetiştiriciliğinde tava sulama yöntemi yerine damla sulama yöntemi kullanılarak yüzde 50 ile yüzde 70 arasında su tasarrufu sağlamak ve aynı alanda birden fazla ürün yetiştirmek amaçlanmakta.

Proje kapsamında; Çanakkale’nin Merkez, Biga, Ezine ve Lapseki ilçelerinde 111 üreticiye 3 bin 160 dekar alanda kullanılmak üzere 71 bin 600 kg sertifikalı çeltik tohumluğu dağıtımı gerçekleştirilecek.

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech