Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muhsin Çayan

Haberler

Bu gün Perşembe. O kadar sıkıntı var ki benim otomobil ile ilişkili yazı yazmak için koskoca bir hafta düşünmek durumunda kaldım .İçinden hiçbir şey yazmak gelmedi ne yalan söyleyeyim.

Sıkıntı insanlarda olduğunu tespit etmem çok zamanımı aldı ama başardım valla. Benim konum trafik olduğu için politikaya ucundan zorunlu olarak takılıyor olabilirim .Kusuruma bakmayın . Kıskanç Alamanlar bizi kıskanmaları doğal olduğunu sanıyorum. Son günlerde sıkışık trafik üzerine bir de oruçlu sürücü kişiliği eklendi . Gerektiğinden fazla stresi manyak otomobil, motosiklet , bisiklet ,  scooter , el arabası ve  bebek arabası kullanması görünmekte . Kadın ,  bebek arabasını ucuzcu market kapısına bırakıp içeride alışveriş yapmaya daldığı için dışarıda olanları bilemedi oysa ki  bebek arabası kendiliğinden hareket edip işlek yola doğru giderken oradaki çalışan arabayı yola çıkmadan durduruyor. Bu hadisede sıkıntı kimde ? Bir başka hadise yol verme tartışması taksiciyi muşta ile döven ticari araç sahibini bölge taksicileri linç etme girişimi . Sıkıntı kimde ?  Başka hadise ise kırmızı ışıkta yine sinir krizi geçiren otomobil sürücüsü arkadaki ticari aracın sürücüsünü dövdü yetmedi kendi aracından yangın tüpünü aldı sürücüye sıktı ayırmaya gelenlere tekme tokat saldırdı sonra tüp ile saldırılarına devam etti sonuç alamadı kapıları tekmeledi  arabasına bindi gitti . Sıkıntı kimde ? Ankara da otoparkçılar ile motosikletçi kuryeler arasında kavga çıktı bir birlerine kasklar ile giriştiler çevreden gelenler de dayak yediler ortada hiçbir şey olmadı ( polis gelmedi zaten bıkmışlar ) Pekii sıkıntı Kimde ? Bu örnekler o kadar çok ki inanın içiniz sıkılır. Goole amcaya “ trafik kavgaları “ diye girin bakın ,yüzlerce sayfa kavga görüntüleri var. Hatta en iyi kavga görüntüleri diye başlık var yahu… Gelelim trafik sıkıntısına.

Sıkıntı yollar da değil sıkıntı otomobil teknolojisinde asla değil sıkıntı trafik uygulamalarında da değil sıkıntı Kıskanç  Alamanlar  da değil sıkıntı TC kanunlarında da değil  EEEE sıkıntı nerede derseniz en ufak dan en üst yönetim sahibi olan zevatlar da . Beyanların tutarsızlığı gelecek kaygılarının oluşması ekonomik sıkıntılar ( ki en önemlisi bu ) aile içi sıkıntıları , kovit 19 ve deşarj olacak hiçbir ortamın olmaması.

Dip not : Türkiye de Beyzbol sporu yok ancak beyzbol sopası Avrupa dan daha fazla satıldığını bildireyim . Aman dikkat edin .

Sakin bir hafta dilerim sağlıcakla kalın…

EYYYY KOVALAKUS

 

 

 

 

 

 

 

Çooook yakında hazırlıklı ol . Gideceğiz ve dönmeyeceğiz.

Ural Gear Up GEO 2WD 

Ural Motorcycles, dünyanın önde gelen off-road motosiklet üreticisidir. Çok az motosiklet efsanevi Ural motosikletleri kadar dayanıklıdır ve iki tekerlekten çekişli yan sepetli formunda, diğer birkaç tur motosikletinin baş edebileceği arazinin üstesinden gelebilirler. Ural Motorcycles her yıl ikonik Gear Up motosikletlerinin sınırlı sayıda üretilmiş bir serisini motosiklet severlerin beğenisine sunuyorlar. Bu yıl da muhteşem görünümlü Ural Gear Up GEO’yu ultra benzersiz, elle boyanmış, son derece sınırlı ve süper cüretkar geometrik kamuflaj boya şemasıyla tanıttılar. Bu güzel görünümü ile beraber, en zorlu arazilerde motosikletlerini sorunsuz bir şekilde kullanmak isteyen ekipleri motive edecek off-road iyileştirme ve yükseltmeleri ile de donatılmış. Yalnızca 20 adetlik bir üretim sayısı ile sınırlandırılmış olan Ural Gear Up GEO şimdiye kadar gördüğümüz en iyi arazi sürüşüne uygun yan sepetli motosiklet.

Teknik

Yol Aydınlatması

Otomotiv teknolojileri denince akla gelen ilk markalardan olan Mercedes, yeni far sisteminde kullanacağı Digital Light teknolojisi ile bir devrime hazırlanıyor. Araç yazılımı ile tam uyumlu çalışacak şekilde tasarlanan bu akıllı far teknolojisi, sürüş ve yol bilgilerini yola yansıtarak bir bakıma “yardımcı pilot” görevi üstlenecek. Öndeki araca fazla yaklaşıldığında yola takip mesafesi uyarısı yansıtacak sistem, ayrıca şerit takip, bakım çalışması varsa aktif şerit, hız limiti, karlı yol, şerit değiştirirken diğer şeritlerin uygunluğu gibi 10 farklı konuda uyarı yapabiliyor. Bu da yol güvenliği ve sürüş keyfini arttırmaya yarıyor.

Gülmece

Temel , Dursun ile bir barda oturuyorlarmış. Karşı masaya çok güzel bir hanım oturmuş. Temelin ilgisini çeken hanım için Temel . Dursun a

  • Tursun pen bu hanımı tavlarım demiş.ve doğruca hanımın oturduğu masaya gitmiş.
  • Temel “ Penimle bir yemek yermişiniz ”
  • Kadın “Bahse girelim arabanız Mercedes değildir. İyi durumda bir banka hesabınız da yoktur. Ve hatta boğaz kıyısında iki katlı bir yalınız da yoktur.” Demiş
  • Temel kadından biraz müsaade istemiş.

Dursun un yanına gelmiş:

Ula Tursun, Sana penum feriyi versem pağa mercedesunu verurmusun.

-Dursun “ verirum ula”

Peçiii, Penim pangamda  bana hesap açarlar mu

-Dursun “ açarlar ulaa”

Peçiii , Babama nasul diyeceğim yalının uçuncu katini yikmasini “”

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech