Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Önder’i kendi sözleriyle vurdular

Nisan ayı toplantılarının dördüncü

Nisan ayı toplantılarının dördüncü birleşiminde başkanlık koltuğuna oturan AK Parti Meclis Üyesi  Nejat Önder’e eski partisinden tepki dolu açıklamalar geldi.

Bir önceki meclis başkanı Sadık Göğüsgeren’in ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Güneş Pehlivan ve Biga İl Genel Meclisi Üyesi Levent İrez, Nisan ayı toplantılarına CHP’li başlayıp AK Parti’li bitiren Nejat Önder’i CHP’de siyaset yaptığı dönemlerdeki söylemleri ile vurdu. CHP’de olduğu dönemde AK Parti’ye çok sayıda eleştiride ve suçlamada bulunan Önder’in sözleri mecliste yankılandı.

PEHLİVAN: “AK PARTİ GRUBUNA GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM”

CHP Grubu adına konuşan Av. Güneş Pehlivan:

“‘** AK PARTİ GERİCİLİĞİNE VE ÜLKEMİZİ TEK ADAM  DİKTATÖRLÜĞÜNE GÖTÜRECEK OLAN BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞI TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİ CHP’DİR.

**SAYIN ERDOĞAN ORTADA KENDİSİ VE AİLESİ ADINA CİDDİ YOLSUZLUK İDDİALARI BULUNAN VE BUNLARIN HİÇBİRİSİ SORUŞTURULMAMIŞ BİR KİŞİDİR.

*** BENİM PARTİMİ, GENEL BAŞKANIMI, BELEDİYE BAŞKANIMI, KENTİMİ ELEŞTİRMEDEN ÖNCE SİZ ÖNCE 17-25 ARALIĞIN HESABINI VERİN, BUNLARI SADECE PARALEL YAPIYLA MI AÇIKLAYACAKSINIZ.

*** ŞİMDİ KALKMIŞLAR, UTANMADAN HAVUZ MEDYASI ARACILIĞIYLA CHP TERÖRÜ DESTEKLİYOR ALGISINI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR. BUNU YAPMAYA ÇALIŞANLAR ALÇAKTIR, NAMUSSUZDUR. SİZİN BU YAPTIĞINIZA HALK TABİRİ İLE YAVUZ HIRSIZ DERLER.

*** CUMHURİYETİN KAZANIMLARINI TEK TEK YOK EDEN, ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARI İLE CUMHURİYET İLE HESAPLAŞACAĞIZ DİYEN AKP ZİHNİYETİYLE ASLA ORTAK PAYDAMIZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLAMAZ.’

Yukarıdaki beyanatlar şu an AKP’li İl Genel Meclis üyesi ve Meclis Başkanı olan Nejat Önder’e ait.

Aktif olarak örgütlerinde çalıştığı bir siyasi partinin kendisini temsil etmediğini anlamak için kırk yıla, diğer siyasi partinin kendisini temsil ettiğini anlayana kadar 20 yıla ve bir makama ihtiyacı olan kişi, Türk siyaseti için ne bir başarı, ne bir ödül, ne bir kazanım; ancak bir güldürü, trajedi unsuru olabilir.

CHP ile ilgili çoğu kendisinin Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı esnasında AKP’nin karalamaları olarak CHP’ye yöneltilen, kendisinin de o dönemler sert beyanatlarla cevapladığı, en günceli 6-7 yıl öncesine ait gündem konularında bugün yönelttiği iddia ve iftiraları kendi siyasi ahlak anlayışının bir yansıması olarak kabul ediyor, üzerinde bile durmuyorum.

Özellikle CHP hakkında “Onlar paranın üzerindeki Atatürk’e aşıktır” sözünü, Atatürk’ün felsefesini değil de tam da o bahsettiğiniz Atatürk resimlerini takip ederek kendi yolunu Ak Parti’ye çizen kişiye iade ediyorum.

Başkanlık seçiminin yapıldığı 6 Nisan günü toplantı saatine dek CHP’den istifasını saklamış, tüm grup çalışmalarına, toplantılarına katılmış, grubun resmi iletişim platformu olan whatsapp grubundan ayrılmamış, adeta bir casus gibi CHP grubunun bir parçası tavrını sürdürmüş ancak rakip siyasi partiyle koltuk karşılığı anlaşmış bir adayı desteklemek zorunda kalarak kendi grubunun adayına oy verememiş AKP Grubuna üzüntülerimi ifade ediyor, geçmiş olsun diliyorum.

Herhangi bir siyasal üstünlük, sayısal üstünlük hedefiyle,görev süremizin sonuna kadar CHP Grubu olarak bu tür pazarlıklara yeltenmeyeceğimizin sözünü ve teminatını da bu mecliste bulunan diğer partilere mensup tüm meclis üyesi arkadaşlarıma, onların İl Başkanlarına ve Genel Başkanlarına buradan veriyorum. Siyasetin onurunu ve rekabetin adabını hiçbir zaman terk etmeyeceğiz. Hiçbir zaman, elimize fırsat geçse dahi, CHP Grubu olarak bizler demokrasinin ilkelerini bu şekilde kirletmeyeceğiz.”

İREZ DE ÖNDER’İN 2015’TEKİ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

CHP’li Levent İrez ise Önder’in 27 Mart 2015 tarihinde yayınlanan bir gazetedeki ifadelerini hatırlattı:

“13 yıldır halkımıza zulüm eden AK Parti hükümetinden kurtulmanın mücadelesi başlamıştır. CHP yükselen değer olarak, yolsuzluklardan, hukuksuzluklardan, sömürüden nemalanan bazı güçlerin tabii ki hedefindedir. Bunun da bilincindeyiz. Bu komploları yerle bir edeceğiz. Kendi içimizden çürük yumurtalar çıkarsa bunları da ayırarak yolumuza AK Parti gericiliğine dur demek adına devam edeceğiz. AK Parti gericiliğine ve ülkemizi tek adam diktatörlüğüne götürecek olan başkanlık sistemine karşı Türkiye’nin güvencesi CHP’dir.”

CHP’den gelen sert ifadelere yeni başkan Nejat Önder’in cevap vermekten kaçındığı gözlenirken AK Parti grubunun da bu söylemlere cevap vermeyeceğini belirtmesi dikkat çekti.

Eylem Gözeldere

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech