Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Cansel Top

Dünya Değişmek İstemiyorsa…

Merhaba Sevgili Okur

Bugün sizlere kendimi de dahil edeceğim bir konuyla geldim diyebilirim.

Bazen ne yaparsak yapalım bazı şeyleri, insanları, çevremizde sabit duran bir ağacı, evimizin önünden geçen bir yolu değiştirmeyi istesek bile bunun için çok çaba sarf edip başaramama durumumuz var. Bizden bağımsız olan kendi başına bir varlığa bunu yapmamız zaten doğru bir davranış değildir.

Çünkü hepsinin kendine özel bir şekli, yaşam tarzı vardır bunun içine cisimleri bile katabiliriz.

Değiştirmek çoğu zaman çok zordur.

Dünyayı değiştirmeyi isteyen, barışı ve sürekli neşeli bir hayatın içinde olmayı dileyen bir insan bunu hadi bakalım Dünya değiş diyerek yapamaz. Ya da kafasında bir mantra gibi tekrarlayarak bunu başaramaz.

Şimdi diyeceksiniz ki hep beraber değişsek olur aslında ama bunun için önce kendi iç dünyanızı değiştirmeniz gerekir.

Barış isteyip, sürekli gergin bir şekilde hareket ederek ya da dedikodusu yapılmasını istemeyip kendini tutamayıp başkalarının arkasından konuşarak bu dünyanın değişmesini beklemek biraz anlamsız olabilir.

Çevresinde ki herkesin sürekli bir şeylerden şikayet edişinden şikayet ederek kendisinin de onlardan biri olduğunu fark edememek bir şeylerin değişmesini beklemek çok sağlam bir hareket değil öncelikle burada anlaştığımızı varsaymak istiyorum.

Bunu varsaydıysak ne yapmamız gerektiği konusunda birkaç öneri vermek isterim size…

Her şey ruhumuzla başlar onu en iyi şekilde eğitmekte çevrenin payı elbet var ama onun bizim içimizde olduğunu düşünürsek asıl mevzu temelde bizim isteklerimizde yatar.

Sevilmek isteyen insanın önce sevmeyi bilmesi,

Sadakat isteyenin başkasına ihanet etmemesi,

Anlaşılmak isteyenin en iyi şekilde kendini anlatabilmesi, duyulmak isteyenin önce duyması gerekiyor.

Herkesin her konuda önce kendine dönmesi, ilk olarak aynada gördüğü kişiyi değiştirmek için çabalaması gerekiyor.

Yanlışlar, hatalar başkalarından gelse bile ben masumum demenin ya da ben iyiyim demenin verdiği iç rahatlığı ile devam etmek daha kolaydır.

İnanın bana iç dünyanızın pozitif oluşuyla sokakta gördüğünüz taş bile güzel gelir gözünüze, hava bulutlu ve karanlıksa bir köşeye sinmektense karanlığa değil ışığa odaklanmak bile aydınlatır içinizi.

Önce biz değişmek istersek eğer çevremiz de bize göre şekillenir, hayatımızda olan herkes biz istersek var olur. Bizim ruhumuza göre dalgalanır hayat.

Yani Dünya değişmezse, senin dünyan değişir, senin dünyan değişirse, çevrenin dünyası, önce biz değişelim devamı çözülmeyecek düğüm değil.

 

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech