Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Umut veren azalış

Geçtiğimiz haftalarda, salgının seyri

Geçtiğimiz haftalarda, salgının seyri bakımından ciddi bir sınav veren Çanakkale, vaka sayısı ile zirvede bulunuyordu. Bu hafta açıklanan 100 bin nüfusta görülen vaka sayılarına göre Çanakkale ikinci sırada yer aldı. Çanakkale’de 100 bin nüfusta görülen vaka sayısı 838,89 olurken, Bakan Koca yapmış olduğu açıklamada vaka sayıları en çok azalan iller arasında Çanakkale’yi de saydı.

Çanakkale, metrekareye düşen insan sayısı bakımından yoğun popülasyonlu bir kent olmamasına rağmen, geçtiğimiz haftalarda en çok vaka görülen il olmuştu. 100 bin nüfusta açıklanan vaka sayılarına göre Çanakkale İstanbul’u, Ankara’yı ve İzmir’i dahi geride bırakmıştı.

Aradan geçen bir hafta sonunda, Çanakkale’de 100 binde açıklanan vaka sayılarına göre bir tık düşüş görüldü. Çanakkale için açıklanan sayı 838, 89 oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün seyrini ve vaka sayılarının en fazla arttığı ve düştüğü illeri sosyal medyada yapmış olduğu paylaşımda değerlendirdi. Vaka sayısında en çok azalma olan iller arasında Çanakkale’de yer aldı.

Bakanlık tarafından açıklanan istatistikte, bir önceki haftaya göre 100 bin nüfusa göre Çanakkale’de 124,09 vaka azalışı görüldü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa göre vaka sayılarını karşılaştırdı ve vaka sayısı en çok artan-azalan illerle ilgili değerlendirmede bulundu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yapmış olduğu değerlendirmede, “Geçen haftaya göre 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı en çok artan illerimiz; Zonguldak, Gümüşhane, Kırşehir, Ağrı ve Giresun. En çok azalan illerimiz ise, Yalova, Kastamonu, Çanakkale, Samsun ve Yozgat” ifadelerini kullandı.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech