Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Akkoyun kamuoyunun aydınlatılmasını istedi

Gelecek Partisi Çanakkale İl

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Yiğit Akkoyun Geyikli Belediyesi ile ilgili bazı iddialarda bulunarak konunun takipçisi olacaklarını ve vatandaşların haklarını gözeteceklerini ifade ederek aşağıdaki soruların cevaplanmasını talep etti.

Başkan Akkoyun sorularını şu şekilde sıraladı; “Geyikli Belediyesi’nin aşağıdaki sorularımıza cevap vermesini bekliyoruz.

1-) Bilindiği Üzere Geyikli Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Oruçoğlu’ nun Otelinin önündeki deniz ile otel arasında bulunan arsanın mülkiyeti Geyikli Belediyesi’ne aittir.

Yaklaşık 5 yıldır bu arsayı kullanan Sayın Belediye Başkanı bu arsa için Belediye ile bir kira sözleşmesi yapmış mıdır? Kira sözleşmesi var ise bunun bedeli ne kadardır ve bu sözleşmede kamu yararı ne kadar gözetilmiştir? Bu zamana kadar belediyeye buranın işgaliyesi ile ilgili kira ödenmiş midir?

2-) Geyikli Belediyesine ait olan Sosyal Konutların İmarı 2 kattan 5 kata hangi karar ile çıkartılmıştır, Geyikli Belediye Meclisi’nde bu imarı onaylayan belediye meclis üyeleri hangi siyasi partiye mensupturlar?

3-) İmar planının 5 kat olarak revize edilmesinden sonra açılan ihaleyi kimler almıştır, Bu ihale de şeffaflık unsurları uygulanmış mıdır, İhalede yerli firmalara öncelik sağlanması hususunda şartnameye bazı maddelerin eklenmesi neden gözetilmemiştir?

4-) Emsalleri tamamen 2 kat olan bir alanda 5 kata müsaade edilerek kimlere rant sağlanmıştır?

5-) Aynı zamanda çocuk parkı olarak gösterilen alanın 5 kat olarak imara açılması kararını hangi üst akıl vermiştir, buradan kimler ne kadarlık rant sağlamıştır?

Çanakkale merkezde kangren haline gelen Sosyal Konutlar’ da yaşayan mağdur olan vatandaşlarımıza 5 katın üzerinde imar verilmezken depreme dayanıksız bir bölge ilan edilmişken, Vatandaşın faydasına çıkartmadığınız imarı Geyikli’de bakanlık kararı ile 2 Kattan 5 kata nasıl çıkarttınız? Aynı hız neden Çanakkale merkezde bulunan ve 3.000 kişinin deprem riski ile yaşadığı bölge için uygulanmıyor?

Yoksa Geyikli’nin iktidar belediyesi tarafından yönetiliyor olması beldeye pozitif ayrımcılık mı katmaktadır? Siyasi kavgaların ve rant paylaşımının bir kenara bırakılarak Çanakkale merkezde bulunan sosyal konutlar konusunda da hızlı bir şekilde yol alınması gerektiğini Gelecek Partisi olarak takip edeceğimizi beyan ve taahhüt ediyoruz.

Gelecek Partisi İl Başkanlığı olarak Geyiklide yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün Çanakkale halkı adına için bu sorularımıza kamuoyunu aydınlatıcı cevaplar verilmesini bekliyoruz.” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech