Çanakkaleli Buşra Asan ve farklı şehirlerde ikamet eden arkadaşları bir araya gelerek ekip kurdular. Bir aileye yardım etmek için bir araya gelen ekip, daha sonrasında dernekleşerek, birçok vatandaşa ulaştı. Sorunları çözebilmek ve eksiklikleri giderebilmek için bir araya gelen 7 genç tarafından kurulan Bir El Bir Umut Yardımlaşma Derneği, Kamuran’a dahi yardım göndermeyi başardı. Gençler organize bir şekilde ailelere dokunmaya ve umut olmaya devam ediyorlar.
Çanakkaleli Buşra Asan, İstanbul’da üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra memleketi Çanakkale’ye geri döndü. Çanakkale’de, üniversitedeki arkadaşlarını organize eden Asan, 6 arkadaşını koordine ederek, dernekleşme çalışmalarına başladı. Bir aileye yardım edebilmek için koordine olan 7 genç, daha sonrasında bir dernek kurarak, birçok vatandaşa umut olmaya başladılar. Asan ile geçtiğimiz gün bir röportaj gerçekleştirdik ve derneğin kuruluş aşamasını kendisinden dinledik.
“İstanbul’da mimarlık okudum”
Buşra Asan, “Buşra Asan, Çanakkale’de 1992 yılında doğmuş, burada büyümüş ve üniversite okumak için İstanbul’a giden bir gençtir. Kültür Üniversitesi’nde Mimarlık okudum. Daha sonrasında Maltepe Üniversitesi’nde yüksek lisansımı tamamladım.
“Bir aileye yardım edebilmek için bir araya geldik”
Bu derneğin kuruluş aşamasında bir aileye yardımcı olabilmek için bir araya geldik. Biz üniversiteden beri bir arada bulunan arkadaşlarız. Baktık bir aileye umut olabiliyoruz. Güçlerimizi birleştirdiğimizde sorunları çözebiliyoruz o zaman dernekleşerek, daha fazla kişiye ulaşabiliriz diye düşündük. Yardım alabileceğimiz insanlar ve bağışçılarımız artarsa bizde daha geniş kitlelere yayılabiliriz.
“7 kişi ile kurduğumuz derneğin üye sayısı 100’ü geçti”
Ben dernek başkanı olarak Çanakkale’deyim. Samsun’da 4 arkadaşımız, 2 arkadaşımızda İstanbul’da ikamet ediyor. 7 kişi bir araya gelerek bu derneği kurduk ve derneği kurduktan sonra da çalışmalarımız bir hayli hız kazandı. İnsanlara dokunmaya, ihtiyaçları ve eksikleri karşılamaya başladık. Şu anda 7 kişi ile kurduğumuz derneğimizin 100’ün üzerinde üyesi var.
“Kamerun’a giyim malzemesi gönderdik”
İstanbul’da okurken, Kültür Üniversitesi’ne erasmus projesi ile genel bir arkadaşımız vardı. Onun bir arkadaşı da Kamerunluydu. Sonrasında bağlantılar birbirini kovaladı ve biz nihayetinde Kamerun’a giyim malzemeleri gönderdik.
“En büyük hedefimiz gönüllü doktorluk projesi”
En büyük hedefimiz gönüllü doktorluk projesi. Bir ekip kuruyoruz ve gönüllü doktorlardan oluşuyor. Farklı alanlarda uzman doktor arkadaşlarımız bir araya gelerek, tamamen gönüllü bir şekilde hizmet vermek için organize oluyorlar. Biz de gerekli destekleri ve sponsorlukları bulabilirsek, ilerleyen dönemlerde gönüllü doktorlardan oluşan ekibimizle sahalarda olacağız” açıklamasında bulundu.
Tunahan Ünsal