Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Türk Milleti’ne böyle bir iftirayı atmak kimsenin haddine değildir”

İYİ Parti Çanakkale İl

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, ABD Başkanı Joe Biden’ın soykırım ifadelerini kullanarak yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Yıldızlar konuya ilişkin açıklamasında: “ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan’da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları “soykırım” olarak tanımladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise açıklamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu kabul edilemez bir açıklamadır. Soykırım görmek isteyen ABD’nin kara lekeli tarihine baksın. ABD Başkanı Joe Biden “Her yıl bugün Osmanlı dönemindeki Ermeni soykırımında ölenleri hatırlıyoruz ve böyle bir zulmün bir daha yaşanmaması için taahhüdümüzü yeniliyoruz” cümleleriyle başladığı açıklamasında iki kez “soykırım” ifadesini kullandı.  İstanbul’dan “Konstantinapolis” olarak bahsetti.

Bizler Türk milleti olarak bu açıklamayı esefle kınıyoruz. Soykırım bizim milletimizin ismiyle dahi yan yana anılamaz. ABD değil mi Kızılderilileri katleden, siyahileri sokak ortalarında öldüren, Irak’ta, Suriye’de binlerce masum vatandaşı acımasızca öldüren. Böyle bir açıklamayı asla kabul etmiyoruz. Türk milletine böyle bir iftirayı atmak kimsenin haddine değildir. Şanlı Türk tarihinde böyle bir şey asla yaşanmamıştır ve yaşanmayacaktır” dedi.

Ş. Ezgi Tuncel

 

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech