Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güzelyalı’daki sorun gittikçe büyüyor

Sokak hayvanları konusunda bir

Sokak hayvanları konusunda bir hayli titiz olan Çanakkale’de gerek kurumların gerekse vatandaşların bu konudaki hassasiyetleri her zaman takdir görüyor. Güzelyalı’da ise durum biraz farklılık gösterdi. Yazın Çanakkale’de yaşayan ve kışın Güzelyalı’dan ayrılan can dostların sahipler, hayvanları sokaklara bırakarak olumsuz bir duruma zemin hazırlıyorlar. Vatandaşlar son günlerde Güzelyalı’daki sokak köpeği sayısının bir hayli arttığını belirttiler.

Sokak hayvanları konusunda Çanakkale Belediyesi ve vatandaşlar titiz bir davranış sergileyerek, can dostların gerek bakımlarını üstleniyorlar gerekse her kapının önüne mama ve su koyuyorlar. Şehirde can dostlar için hassas bir denge kurulurken, Güzelyalı’da durum daha farklı boyutlara geldi.

Özellikle yazın İstanbul, İzmir ve Ankara gibi bölgelerden gelen tatilciler, baktıkları can dostları terk ederek sokaklara bırakıyorlar. Ayrıca, Güzelyalı çevresinden bölgeye gelen sokak köpekleri ise bölgede vatandaşlarla ilişki içerisinde yaşıyorlar. Ancak son zamanlarda bölgedeki sokak köpeği sayısının arttığını belirten vatandaşlar zaman zaman köpeklerin saldırgan hareketlerde bulunduklarını bölgede ısırılan vatandaşlar olduğunu dile getirdiler.

Güzelyalı’da yaşanan sorun her geçen gün büyürken, sokak köpekleri de zaman zaman tehlikeli olabiliyorlar. Vatandaşlar kısırlaştırma ve saldırgan canlıların rehabilitasyon işlemlerinin düzenli bir şekilde yapılması gerektiğini ifade ettiler.

Tunahan Ünsal

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech