Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇOMÜ: “Şiddetle kınıyoruz”

ABD Başkanı Joe Biden’in,

ABD Başkanı Joe Biden’in, 1915 olayları ile ilgili soykırım ifadesini kullanması, Türkiye’de birçok kesim tarafından tepki ile karşılandı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından sosyal medyada konuyla ilgili bir paylaşımda bulunuldu. Rektörlük imzalı kınama metninde, “Bu açıklamayı reddediyor ve şiddetle kınıyoruz” ifadesi kullanıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından, “ABD Başkanı Joe Biden’ın 1915 Ermeni olayları ile ilgili açıklamaları gerçeklerle bağdaşmamakta ve tüm dünyayı yanlış bilgilendirmektedir. Türk devletleri tarihin hiçbir devrinde herhangi bir topluluğa karşı soykırım uygulanmıştır.

Türk arşivleri oldukça şeffaftır ve tüm araştırmacılara açıktır. 106 yıldır ispatlanamayan ithamin bir açıklama ile gerçekliği söz konusu olamaz. Bu asılsız iddialar hem Türkiye’deki Ermenileri rahatsız etmekte hem de Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesine engel olmaktadır. Tarihi bir olayın siyasi nedenlerle bu şekilde gündeme gelmesi Türkiye-Amerika ilişkilerine de zarar verecektir. Tarihi çarpıtmaya yönelik bu açıklamayı reddediyor ve şiddetle kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Tunahan Ünsal

%d
Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech