Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortaokullar için meslek tanıtım günü düzenledi

Çanakkale Çalışma ve İş

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 2021 yılının ikinci ‘Meslek Tanıtım Günü’ etkinliğini Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki tüm ortaokullarla dijital ortamda düzenleyerek 3 farklı meslek erbabını öğrencilerle buluşturdu.

Etkinliğin açılış konuşmasını Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz yaparken seminere Kale Seramik’ten İnsan Kaynakları Yöneticisi Hümeyra Kalancı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden Elektrik Mühendisi Turgay Kadıoğlu ve Cosmo4 Bilişim Teknolojilerinden Dijital Oyun Tasarımcısı Fatma Erdoğan ile öğrenciler katıldı.

Meslek erbapları kendi meslekleri ile ilgi olarak mesleğe giriş koşullarını, çalışma ortamlarını, mesleğin gerektirdiği kişisel ve akademik özellikleri, işgücü piyasasındaki konumu ve geleceği gibi pek önemli çok konuya değinerek öğrencilerin merak ettiği konular hakkında onları bilgilendirdiler. Uzmanlar, mesleklerinin giriş koşullarını, mesleğin gerektirdiği kişisel ve akademik özellikleri, çalışma ortamı ve koşullarını, işgücü piyasasındaki yerini (kamu ve özel sektör), meslekte ilerleme koşulları ile ilgili bilgileri gençlere aktardılar.

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli Meslek Danışmanı Pınar Alev Ülger ise öğrencilere başvuruları 30 Nisan’a kadar sürecek ve Çanakkale il genelindeki tüm lise öğrencileri için düzenlenecek Hayalindeki Sen Öz Gelecek CV Yarışmasına katılmaları çağrısında bulundu.

Haber Merkezi

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech