Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Tunahan Ünsal

Hatırlatayım “23 Nisan” bayramdır

Bir gün öncesinde, akşam uyuyamazdık.

Yeni alınan kıyafetler ve ayakkabılar ile törene gideceğimiz saati beklerdik. Sabah kalkar, acele kahvaltı edilir ve stadyuma gidilirdi. Kortej geçişleri olur, öğrenciler ve çocuklar gösteriler yapardı. Okullarda aylarca o gösteriler için hazırlanılır, hem dersten yırtılır hem de stadyumda binlerce insana rezil olmamak için gayret edilirdi, gurur duyulurdu.

Önce o törenler kalktı. Stadyumlardan Atatürk ismi dahi silindi. Kıytırık, bakımsız, ilgilenilmeyen stadyumlar bir anda arenaya dönüştü.

Özen gösterilirdi.

Hem cumhuriyete hem Atatürk ilke ve inkılaplarına hem meclise kısacası cumhuriyetin tüm değerlerine… O değerlerde ortadan kalktı. Atatürk ilke ve inkılaplarından bir haber, Atatürk anahtarlığı ile Atatürkçü olan siyasiler kaldı ortada!

Nutuk dağıtmak suç oldu. Andımız kaldırıldı.

TRT vardı! Sabah TRT açılır, Ankara,İstanbul ve İzmir’deki törenler izlenirdi. Çocuklar konuşurdu. Çocuklar ellerindeki bayrakları öyle bir sallarlardı ki bayrak akşama kadar sallanmaktan eskirdi.

8 yaşında bu ülke ile gurur duymayı öğrenirdik. Bu ülkenin değerleri ile övünmeyi öğrenirdik. Özenli olmayı, cumhuriyeti, en önemlisi hakkımızı aramayı öğretirlerdi.

Ağlardık biz törenlerde. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde önünü ilikler ve saygı duruşunda titrerdin. Korkudan değil, saygıdan …

Nerede o eski bayramlar diyen büyüklerimizi görürdük. Artık o büyüklerimize kadar gitmeye gerek yok. Daha hayatımızın baharında olmamız gerekirken, hayatta kalmaya sevindiğimiz bu günlerde biz diyoruz, “Nerede o eski bayramlar” diye.

Devlet erkanının dahi katılmadığı törenler görüyoruz. Tören deyip geçmeyelim! Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun temellerinin atıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun yıl dönümünden bahsediyoruz. 23 Nisan’dan bahsediyoruz. 101 yıllık, asırlık bir meclisten ve millet iradesinden bahsediyoruz.

Biz gurur duymaya, onur duymaya, bu ülkenin tüm değerleri ile övünmeye gün ne gün olursa olsun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önünde önümüzü iliklemeye, paşanın huzurunda saygıdan titremeye devam edeceğiz.

Bugün 23 Nisan. Bayram bugün. Tekrar hatırlatayım. Bugün bizim bayramımız…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech