Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale için gereken önlemleri sıraladı

Gelecek Partisi Çanakkale İl

Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Yiğit Akkoyun Çanakkale’nin Türkiye risk haritasında ilk sırada yer alması ile ilgili “İl Hıfzıssıhha kuruluna siyasi partilerden de temsilciler alınması zaruri hale gelmiştir” dedi. Çanakkale için ivedi alınması gereken önlemleri sıraladı.

Başkan Akkoyun konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere verdi; “Gelecek Partisi İl Başkanlığı Olarak COVID-19 salgınında Risk Haritası Renk Verilerinin ilk açıklanmaya başladığı 8 şubattan bu yana şehrimizde vaka artışları 26 kattan fazla artmıştır. İl Hıfzıssıhha Kuruluna siyasi partilerden de doktor ve sağlıkçı temsilcilerinin bir an önce yapılan toplantılara dâhil etmesi zaruri olmuştur. Gelecek Partisi Olarak İl Yönetimimizde 2 doktor 1 eczacı bulunmakta olup sürece her türlü katkıyı sunmak için gönüllü olarak mesai harcamayı kabul ve taahhüt etmekteyiz. Talebimizin kabul görmesi halinde yönetimimizde bulunan sağlıkçıların hıfzıssıhha kuruluna katılım sağlayacağını kamuoyuna beyan ederiz.” dedi.

Öte yandan Başkan Akkoyun Çanakkale için ivedi alınması gereken önlemleri şu şekilde sıraladı;

“1-Çanakkale’nin toplam nüfus sayısına göre yoğun bakım ve yatak kapasitesi yetersizdir. Bilindiği üzere Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kepez Beldesindedir. Çanakkale merkez ilçesinde yeni bir hastane planlanmalı veya özel hastaneler bu anlamda teşvik edilmelidir.

2-Pandemi hastanesi ile normal poliklinik hizmeti veren hastanelerimizin ivedi şekilde ayrılması gerekmektedir. Araştırma Hastanesinin acilen tüm birimleri ile pandemi hastanesine dönüştürülmesi planlanmalıdır.

3-Temaslı takibi uygulamalarında rehavete mahal verilmemeli ve sıkı bir takip uygulanmalıdır.

4-Ulusal ve Yerel zincir marketlere girişte HES Kodu uygulamasının başlatılması gerekmektedir.

5-Çanakkale ve Kepez beldesinde bulunan kordon ve sahil alanlarının yasak kararının kaldırılması tam aksine kapalı alanların ve AVM ‘lerin yasak kapsamına alınması gereklidir.

6-Tüm okul düzeylerinde ivedi bir şekilde online eğitime geçilmelidir.

7-Tüm bu önlemlerin yanında zaten duyarlı olan Çanakkale halkımızın yerel bir seferberlik başlatarak COVİD ile mücadeleye destek vermesi ve bu virüsü kısa sürede şehrimizden def etmemiz için fedakârlık yapması gerekmektedir.

Unutmayalım değerli Çanakkale halkı hiçbir virüs Çanakkale’mizden büyük ve güçlü değildir!” dedi.

Haber Merkezi

 

Tüm Hakları Saklıdır. | Renowtech